Thursday, October 27, 2022

OKTOOBRI LÕPP AIAS

 On oktoobrikuu viimased päevad ja üllatavalt soojad-eile ja täna küll pilves,ei saja ja päevane temperatuur +10C piires.Ka ööd on soojad.

Kuu algus ka soe,kuid tuuline 9 okt.päeval lausa +15.6C sooja ja päike.

täna 27.oktoober

Tammilehised hortensiad annavad värvi,sel aastal nii erksad värvid ei ole,sest öökülma pole õiget olnud,aga ikka ilusad.Täna siis selline lehevärv.Talvega said pihta ja tuli peaaegu maani maha lõigata,aga kosusid kenasti,ei õitsenud küll sel aastal.

Hydrangea quercifoliate lehevärv täna-SNOW QUEEN,"PEE WEE" ja Hydrangea quercifolia-liik


13.okt.oli vähene öökülm -1C maapinnal,kõrgemale ei jõudnud ,halla möödudes tekkis paks udu,mis alles lõunaks hajus.Rohkem miinuskraade meil ei ole olnud ja vihma oleme ka väga ,väga vähe saanud.Tiik on 2,5-3 m madalam ,kui tavaliselt.Augustis panin tiiki kepi veetaseme näiduks,septembris isegi oli veel natuke madalam,nüüd on tagasi augusti tasemel.



Õisi on veel piisavalt.Tasapisi riisun ja hakkab aias ühelepoole saama.





Talveõunapuudel veel lehed küljes,saab veel korra riisumist teha.Osad kuivad lehed olen kogunud kottidega kasvuhoonesse,et seal külmadega viinamarjadele katteks panna koos kotiga.












Kui sügisel sünnipäev ,siis suur valik lillesibulaid.Said ilusti kõik maha pandud,nüüd on kevadel uusi õitsejaid oodata.Kaktused ka kenasti talveks valmistumas.




erivärvi sinililled hortensia all






2 comments:

  1. Tiik on tõesti ehmatavalt madal. Hortensiad on nunnud.

    ReplyDelete
  2. Mul võttis talv kahjuks Sinu kingitud tammelehise hortensiapoja ära. Ta oli 20 cm varreke. Möödunud aastal oli veel selle varrekese otsas suur õisik. No kahju, aga midagi pole teha.

    ReplyDelete