Tuesday, February 28, 2023

AASTA LÜHIM KUU SAAB LÄBI

 Veebruar on näidanud pidevat ilmade vaheldumist-plusskraadid vahelduvad

28 veebruar kell 13.10

miinustega.Temperatuuridki +7.8C--20C.On tuult ja tuisku..

Kuu algas plusskraadidega ja ka lõpeb plusskraadidega.Kevadet on nii mõnelgi päeval olnud õhus ja tihased laulavad ka sula ja päikesega. 

12.02 hommik -9.4C päeval +2.8C

13.02 päeval +7.4C



19.02 sadas terve päeva ja keerutas hommikuks korraliku lume maha-15 cm kindlasti märga lund,temp 0C.Andis alles seda paksu ja rasket lund kühveldada,aia tagant enam ei jaksanud ja tuli traktor appi võtta.Kasvuhoone sai vähemalt lumest vabaks,osa küll vajus ise maha,aga harja peal paks raske kiht ja ümber kasvuhoone meetrine lumi, mis sai lahti kaevatud.See suur lumi päästis ka maratoni ja 20.02 koos suure tuule ja +3C sõitjaid jagus rajale.

19.02


20.02 ühtust ilm jaheneb ja miinuskraadid-22.02 hommikul -18,6C ja 23.02 -20.4C.Päevad vähemalt päikesepaistelised ja täis tihaste laulu.


20.02


28.02 hommik jälle plusskraadides ja päeval temp.lausa +7.8C-nii kevadine õhk,räästad tilguvad ja tihased laulavad,lund on palju.Päike aeg-ajalt piilub pilvede tagant.

Taimed aknal kosuvad ja C&G sööme salatit,et märtsi alguses sinna teha tomatikülv.Plaanin külvata 8.märtsil.

Võileivale on salati lehti juba võetud ja nüüd veel paar korda salatit teha koos Portugalist toodud oliivi külmpressõli ja palsamicoga.


oma värske salat ja lehtpeet koos poe tomati ja kurgiga

Kitsed on sel aastal päris mõistlikud olnud ja pahandust siiani teinud ei ole.Eks ma ise ka osad taimed võrgutasin ja olen paaril korral hortensiaid verejahu+sularasva seguga võõbanud,tundub et see on kõige tõhusam,aga ega ära ei või ka sõnada!

Vaatan aknast!

aknapeal salat ka kosub koos tšilli ja paprikaga


Täna aias väikesel tiirul.



Ja need mutid tegutsevad ka lume all.


1 comment:

  1. meil olid kitsed mõistlikud kuni möödunud nädalavahetuseni, siis sai mõistlikkus otsa ja nüüd on iga päev mingiks ajaks aeda laekunud aga nüüd on sula ja ehk jõuab verejahu uuendust teha enne kui jälle miinus tuleb. Aga märts kõlab juba õige pisut kevade moodi.

    ReplyDelete