Tuesday, April 30, 2024

APRILLI TEINE POOL

 Kui nädala alguses oli veel 26 C sooja ,siis nädala lõpuks ainult +10C.Siiani lubatud vihma me saanud ei olnud,kui pühapäeval koos ilma jahenemisega sai ka jaheda vihma.

On koerahammaste aeg.Minu suured lemmikud.




Pühapäeval sai käidud Alutagusel-jõgi natuke ainult üle kallaste.Vahva vaatepilt oli aga kitsekestega,kes kahekesi ujusid üle jõe-sellist vaatepilti ei ole ennem näinud.Ja teel sinna nägin tee servas tedrekana,kahjuks küll üksinda-kas patseeris niisama või ootas kaasat.Nägin looduses tedrekana esimest korda ja oleksin tahtnud ka tedrekukke näha.




Taimed said jälle kasvuhoonest tuppa kolitud,vahepealsed soojad ööd lubasid hoida ööpäev läbi kasvuhoones.Kohe tugevamaks said taimed selle kasvuhoonenädalaga.




Tasapisi kisub külmemaks-iga päevaga ilm jaheneb,vähest vihma saime 14 ja 15 aprill, õhk jahe. 19.aprilli varahommikul -2.4C,lubatakse lund ja lörtsi.Kaelustuvipaar kohal




Taimed taas toas

Mäger on aias "mäkra mänginud"ja ümber maja maa üles kündnud.



19.04-20.04 Talv on tagasi-Kirde Eestis kohati 6 cm lund.Meil lihtsalt üksikud lumehelbed,kuid jäiselt jahe õhk.Lootsingi,et jääme sellest jamast ilma,aga võta näpust-22.04 hommikul lörtsisadu ja maa valge.




23.aprillil Jüripäev üllatas Põhja Eestit kihati 20 cm lumega,meil õnneks ei tulnud







24.aprillist ilm tasapisi soojeneb,päev juba +11C

25.aprillil vihm ja +6C

26.aprilli õhtupoole on ime sündinud ja kased rohetavad lausa üleöö.

27.aprilli päeval juba +16,8C ja kuulsin kägu kukkumas esimest korda sel kevadel,kuidagi varane algus!

Tomatitaimi ei julge veel kasvuhoonesse maha istutada,on pottidega kasvuhoones,ootan veel mõne päeva.


Igaaastased sõbrad ka kasvuhoones



28-29 aprill kordab kägu oma kukkumist ja päev +22C-+24C-lausa suvesoe

täna öösel vähene vihm js hommikupoole pilves,kuid soe ja lõunast päike ja +20C,tulbid õitsevad ja loodus on nende soojade ilmadega imet teinud.









No comments:

Post a Comment