Monday, March 25, 2013

25. MÄRTS

Täna siis maarjapäev,hommikul näitas termomeeter -10.8C.Täna esimest päeva lõuna ajal termomeeter plussis +2.4 C .Veed vulisevad ja see lõputu kiilasjää vajub täna mõnusalt jala all.Hommikul tööle minnes veel sai tegeldud "ekstreemspordiga"-vaata ainult jala ette ja püüa õnnelukult tööle ja ka teistel päevadel koju jõuda,.Siis tänane päev oli kohe murranguline,vaatamata lumehangedele oli õhus tunda seda õiget kevade lõhna!
Suur külm on kestnud 22 päeva ja arvutasin,et keskmine õhutemperatuur nende 22 päeva jooksul on meil -16.2C hommikul vaadatuna.Seda on ikka palju!Ja ka päevad vaatamata eredale päikesele külmad-miinustemperatuurid.
Maarjapäevast tegelikult hakkabki kevad vähemalt minu jaoks,mis sest,et astroloogiline kevad juba pea nädal aega kestab.
Lumi endiselt paks ja ainult vastu lõunapäikest on metsa all lumevabu kohti juurde tekkinud.
Oodata tuleb veel,et õiget kevadet nautida ja talvekahjusid hinnata.
Vastu lõunapäikest
Rodod lausa upuvad lumes


5 comments:

  1. Lund on kõikjal palju, lumi vajutab teda veidi kokku, aga ega ta veel kao. Tänase öö järgi tuleb veel kannatust varuda, hea, et vähemalt päike särab ja pimeduse aeg möödas on.

    ReplyDelete
  2. :D ikka päike vajutab lund kokku

    ReplyDelete
  3. ilusad vaated, eriti lumevabad.
    See kevad jääb mulle kauaks meelde, midagi nii lõikavat pole ammu olnud. Käisin täna õues, vaatasin lund ja läksin tuppa tagasi.

    ReplyDelete
  4. Kas kitsed käivad vaikselt ikka "piilumas" et äkiste saaks mõne punga põske?
    Tegelikult meila on siis Pirita-Kosel lund võrreldes eelmiste aastatega vähem. Kohati on tuul küll kuhjanud, aga metsa all on ikka väga vähe, üle laba natuke on, aga mitte palju rohkem. Lisaks on palju kohti, kus siis enam üldse lund pole. Eks meil see vahepealne sula on tegi oma töö. Aga see on meie kandis. Kõnniteedel ja autoteedel ka meil lumi sulab, aga jõe ääres aasal eriti mitte. Seal on ikka sooja õhku vaja. Aga ilus sinine taevas teeb piltidel meele rõõmsaks.

    ReplyDelete
  5. Kogu talve hoiavad kitsed silma peal kogu aial ja mis ripakil,see kohe "põske".Tuleb lihtsalt koos kenasti talv üle elada ja kevadel on nad juba kuskil kaugemal jahimaadel.

    ReplyDelete