Monday, March 11, 2013

MÄRTSIKÜLM

Märts on teada oma tujukusega,aga et nii külmaks ööd lähevad,seda ma ka ei uskunud.Päevad on küll päikeselised,kuid plusskraadidesse ei ole termomeeteri näit paaril viimasel päeval tõusnud.Tuul jahe-põhjatuul.Kuuri räästas olev jääpurikas on juba meetriseks veninud,aga ei tilgu isegi päikesega.Õhk on külm ja karge.
Hommikul näitas termomeeter meil-25,6C,siiani on veel selle talve miinimumtemperatuur löömata (19.01 -28,7C)
Kasvuhoones olid aga eile päeval päikesega plusskraadid.Nüüd teeb muret potitatud iirised.Eile käisin neid seal uurimas ja pilt pole kõige parem.Ei tea,kas need temperatuuride suured kõikumised ööl ja päeval asja veel halvemaks ei tee.Pakkisin nad jälle korralikult sisse.
Talisibul juba rohetab kasvuhoones. Õhtud veel raamatute seltsis-Ogalinnud,Jaanimardika tee ja Prantsuse aednik-väga head raamatud.




Siin paistab,et ei ole elulootust
Kasvuhoones talisibul

3 comments:

  1. meil nii külm pole, aga põhjatuul teeb olemise jäiseks. Sellist tunnet, et kahe nädala pärast algab kevad, küll pole

    ReplyDelete
  2. Kas kevad on siis kunagi kalendrit tundnud? :)

    Kasvuhoones on paljastel pottidel küll praegu halb, need oleks pidanud vähemalt maasse kaevama, päeval kuumutab. Kontrolli potimulda, kui päike paneb pealsed elama ja muld on kuiv, tapad oma iirised ära, neid peaks veidigi sooja veega kastma

    ReplyDelete
  3. Talvel olidki maasse kaevatud kasvuhoones ja lehekottidega kaetud.Kuivad ei olnud,ennem niisked.Nädalavahetusel käisin uudistamas ja ei meeldinud mulle nad üldsegi.Eile tõin ära külma töötuppa,kuhu päike ei paista. Las olla seal ja jälgin,et läbi ei kuiva.
    Kastan aeg-ajalt ja eks kevad näitab mis neist saab.

    ReplyDelete