Wednesday, August 24, 2016

AUGUST JA HORTENSIAD

Täna on pärtlipäev ja ega sügis enam kaugel ei ole.Augustis on vihma olnud ikka korralikult ja umbrohtu tuleb mühinal.Muruniitmine on endiselt vähemalt korra nädalas ja arvan,et selle niidetud heinakogusega,mis sel aastal on olnud saaks vabalt lehma ületalve pidada.
Õnneks15.augustist on ilm jälle suviseks pööranud ja päevane temp-+20 C ringi ja öine temp ka ikka üle 10C.Õhus 14-17C,kuigi enne 15 aug.oli küll madalamad temperatuurid öösel.(11aug.meil näitas termomeeter ainult +4Cõhus)
See pidev niitmine ja rohimine on mind lõplikult ära tüütand,ühest otsast alustad ja kui jõuad tiiru peale teha on vaja uuesti otsast alustada.
Vihmaga sai vaheldusels ka kõvasti hoidistatud.Kui ikka täiega "kokku jookseb"siis on mul vaja väike tiir kaameraga teha ja mõned liblikad kaadrisse püüda ja võin jälle jätkata.
Tunnen,et olen väsinud ja ootan pikisilmi vahelduseks väikest puhkust.
Aga mis oleks august ilma hortensiateta!

"Dart’s Little Dot´
"Little Lime"ees ja taga "Diamand Rouge"
'Diamand Rouge lausa neoonpunane õis

"Brussels Lace"õis

5 comments:

  1. Hortensiateta august oleks tõepoolest palju vaesem. Kuigi meil on hortensiakuu pigem september, osa sorte pole õitsema veel hakanud.

    ReplyDelete
  2. Oo, jaa :) järgmise hooaja kulutan hortensiate varumise hooajaks :D aga niitmisest ja rohimisest on tõesti siiber :(

    ReplyDelete
  3. Hortensiate õhupallisuurused õied on asendamatud. Väga toredad on nad sul ja see tekitab soovi endagi aeda neid rohkem tuua. Veel kord, vägevad õiepallid!

    ReplyDelete
  4. Hortensiate õhupallisuurused õied on asendamatud. Väga toredad on nad sul ja see tekitab soovi endagi aeda neid rohkem tuua. Veel kord, vägevad õiepallid!

    ReplyDelete
  5. Hortensiad on sügisese aia pärlipõõsad :)

    ReplyDelete