Thursday, August 18, 2016

KODUNE KETŠUP

Kaks ööpäeva lausksadu on õnneks möödas.Maa nii märg,et rohida ei saa,natuke riisipõllu mulje,kuigi vesi on maasse imbunud,aga maa plögane.
Täna pilves,kuid õnneks siiani sadanud ei ole.
Tegin täna veel tomateid sisse,nimelt kodust ketšupit-"Surra-Murra"Kasutades ära erinevaid aiavilju,mis hakkavad ülevalmima.
Tegin mahedamaitselise,kuna kriftiseid on juba piisavalt.
Minu "Surra-Murra"
6 kg tomatit
1 kg sibulat
1.5 kg porgandit
3 paprikat-rohkem ei olnud kodus valminud veel
suvikõrvits- suur puhastatuna seemnetest
3 spl soola,
1 klaas farniirsuhkrut
5 ebakütoonia vilja
purust.nelki,kaneeli,pipart,maitse järgi.
Tomat lõigata tükkideks,teised juurviljad purustasin köögikombainis,et ühtlaselt pehmeks keeks.Keeta pehmeks kuskil 30-40 min.Siis saumiksriga püreeks.Lisada maitseained, suhkur ,sool keeta veel 5-10 min.ja kuumalt purki.Säilib keldris.



2 comments:

  1. Surra-Murra - nii armas. Ilma sibulata kõlab päris maitsvalt :D

    ReplyDelete
  2. Tore nimi, eks need segasalatid ongi Surra-Murrad ja Sinu oma näeb väga isuäratav välja.
    Minu tomatid ei taha veel sugugi värvuda, aga aega ju veel on.

    ReplyDelete