Tuesday, August 16, 2016

HOIDISTAN HOOLEGA

Terve eelmine nädal sai hoidiseid tehtud ja jätkub ka sel nädalal.Sügavkülmad juba pilgeni täis.Tundub,et tuleb pikk ja külm talv,sest minu tutvusringkonnas on tõeline hoidistamismaania.
Täna vihmane ja külm,päeval ainult +13C,öösel oli meil +7C ainult sooja.Vähemalt eile oli normaalne ilm ja ei sadanud ja päeval +18C.Eile oli rukkimaarjapäev,ehk on loota ilusat sügist.
Eile moosipäev-õunamoos ja tšilli-ingveri tomatimoos,täna tšilli-ingveri kurgisalat.Ja ikka midagi kuivab,ei saa kuumutamise soojust raisku lasta minna.
Eelmine nädal tegime 80L õunamahla suveõuntest-sai hea magus.Kotte tuleb juurde muretseda,sügisõuntest mahl veel tegemata.
Keldrisse aina koguneb purke,õnneks on neid piisavalt,sest lapsed toovad minu vaaritatutele tühjad purgid tagasi ja alati pea samapalju lisa.
Lapsed viisid  oma noosi kastidega nädalavahetusel juba ära.Teha on veel palju-supipõhjad ja letšot veel kui paprika järjest valmib,ning kasvuhoone veel tomatitest punetab.Igav ei hakka!

Eilsed veel vaja keldrisse tassida
Õunad kuivavad
Tänane kurgisalat seisab ja ootab kuumutamist

12 comments:

  1. Kuulge, kui te seda lõputut hoidistamist jätkate, siis tuleb jääaeg, mitte karm talv :) Aga müts maha sellise tubliduse ees :D

    ReplyDelete
  2. Oi kui ilus kelder. Jah, talvel on hea koopas elada, kui toitu jagub kevadeni. Mis teha, kui aed helde on.

    ReplyDelete
  3. Praeguse ilmaga on hoidistamine hea soe ja mõnus töö :), aga meie peres keegi kahjuks hoidiseid ei söö.

    ReplyDelete
  4. isver-susver...imetlusväärne! :)

    ReplyDelete
  5. Ai! Väga lahe, et ma pole ainuke ja täitsa hull andmine on meil siin lahti läinud. Ma ei saa öelda, et minu tutvusringkonnas (välja arvatud aalujad) keegi hullult hoidistaks. Pigem räägivad, et nemad ei vaarita sel aastal midagi. No vast ikka jääaega ei tule :D

    ReplyDelete
  6. Eeskuju on nakkav:)
    Oma aiasaadused on ikka maitsvamad, värskemad ja lemmikumad.

    ReplyDelete
  7. Kas saaks selle kurgisalati retsepti?
    Aitäh ette. maurus

    ReplyDelete
  8. No minul pole küll aega ega materjali, et hoidistada - annan oma panuse soojema talve tulekule :D
    Aga megatublid ja aukartustäratavad kogused küll...

    ReplyDelete
  9. umbes 5 kg kurkidele.
    Kurgid koorida ja tükeldada,lisada 2 spl jämedat soola,200 gr suhkrut ,tšillipipart,3 keskmist küüslauku pressitult,5-6 cm jupp jämedamat ingverit riivida,tilli(maitse järgi)1 suure sidruni mahl,sobib ka ebakütoonia.Segada ja lasta seista kuskil paar,kolm tundi,kuni kurgivedelik on väljas,siis kuumutada ikka 80C 5 min hoida tem,juures ja purki ja siis veel rätiku alla seisma.
    Eks maitsed ja lisad maitseaineid oma soovile,minul suht kriftine suutäis,tegin nimelt tšillisemad,võib kasutada ka tavalist pipart,kui tšilli ei meeldi

    ReplyDelete
  10. Aitäh, nädalavahetusel teen kohe, meil palju kurke, kasvuhoones ja kasvavad üle. Ja tšilli on meie pere lemmik, ingver samuti, nii et peaks tulema üks hea asi.
    Aga hoiad ikka keldris, eks? Mitte külmikus?
    maurus

    ReplyDelete