Tuesday, August 9, 2016

ÜKS IMEILUS PÄEV

Laupäeva hommikul sai juba varakult teele asutud ja peaagu hommikukohvi ajaks Sakku jõutud.Eks ma plaanisin seda väikest reisi koos Lilleralliga juba talvel.Nüüd kevadel sai plaani lisatud veel Futulandia ja Metsaaed.Ja reis koos sõpradega on ikka toredam.Ühe päeva jaoks natuke palju,aga nii siis seekord.
Meil hommikul pilves ja terve tee peaaegu kuni Sakuni udutas vihma,aga kohale jõudes oli ilm imeline,nii nagu aiad.
Futu aias on alati mida uudistada ja kuidas veel.Aed aastaga muutunud ja juurde oli tekkinud ka uus väike kiviala ja muidugi uued uhked nupsikud köitsid pilku.Nagu ikka läks jälle väljakaevamiseks,nii et kotipõud lausa tekkis.Minul ei olnud plaanis midagi kaasa võtta,aga....Oli  väike diil Futuga kivirike osas ja see unistuste Chilly Pepper ka,aga kus sa sellega,kodus lugesin kokku 12 uut mägisibulat, lisaks kivirikele ka Tsiiliga veel mõned jagamised(liilia ja Penstemon davidsonii titeke).Korjasin ka mõned kõrvikpriimula ja nelgi seemned,et see külvilust ei vaibuks!Eile selgus,et üks minu mägisibulakotike veel Tsiili käes.
Eks ma FB lasin ükspäev sõnakõlksu lendu,et Tii võiks Sedum "Thundercloud" oksakesega ka tulla ja kohal ta oligi. koos potiga,ning aia taga ootas veel kottides  hunnik taimi transportimiseks Metsaaeda.Jällenägemisrõõm missugune.Ja kui nägin veel millise koorma ta oli toonud Metsaaeda viimiseks,siis mõtlesin küll,et auto ei mahuta.Peale suurema haljasmassi eemaldamist jäi veel ruumi ülegi.
Ega pikalt ei saanud peatuma jääda,sest ees ootas uus aed.

Chilly Pepper
Metsaaed
Aed Tuhala jõe kaldal,avar ja suur,juba blogis nähtud pikkade lillepeenarde ja hostaaladega ja perenaise valatud lillepottidega.Perenaise hostalembus oli kaugelt näha.Pargialad koos promenaadiga ja laiuv põõsasteala,ühked vaated pargile.Kui perenaine rääkis veel oma plaanidest,siis võttis küll mõtlema,kuidas ta küll kõike jõuab,lisaks veel käsitööhuvi mis oli ka aiast näha. Tulevikus tahaks veel seda jõeäärset aeda kindlasti külastada.
Siin aias jäi aega väheks,kahjuks pidime edasi liikuma Karla küla suunas,sest Lilleralli pani ajalise piirangu -aiad suleti kell 17.00


Järgneb.

3 comments:

  1. Need ühised aiareisid ja kohtumised on nii toredad. Ma hakkan tasapisi juba kurvaks muutuma, et sel aastal sellisel kodusel režiimil olen aga ma teen järgmisel aastal kõik tasa. ausõna.

    ReplyDelete
  2. Oh, sa oledki selle õunapuu pildile saanud ja muid toredaid vaateid ka :)
    lahe reis oli, loodetavasti teed talvel uued plaanid :)
    Aitäh!

    ReplyDelete
  3. Nii tore, et iga inimene näeb üht ja sama aeda erinevate nurkade alt. Reisima ja uusi aedu peab ikka avastamas käima. No ja siis see kohustulik kolmas etapp e väljakaevamine käib ikka asja juurde :D

    ReplyDelete