Wednesday, March 1, 2017

KEVADOOTUS

Eile vastlapäeval ja täna esimesel märtsipäeval täiesti kevadine tunne.
Eile ei sadanud ja päeval näitas meil isegi päikest ja temperatuur oli +8C.Linnud laulsid ja lumi sulas lausa silmnähtavalt.Kui hommikul veel arvasin,et Vapramäe Loodusrajal saab veel vastlaliugu lasta,aga lootusetu.Kaussjal mäel oli küll jääkiht,aga all lohus oli korralik kiht vett ja sinna poolde säärde vette kohe mitte ei kutsunud liugu laskma.Kõik muu ikka vastlapäevale kohane.Sõime "Vanas Jääras"hernesuppi ja vastlakuklit,kui sai matkarajal jalutatud ja mäkke ronitud,ning Loodusmajas loodudteemalisi mänge proovitud.
Täna temp.lõuna paiku meil lausa +9C.Kui hommikupoolik oli ilus ja kuiv,siis lõunast tihe vihmasadu.
Lumi on täiesti kadunud ja ka pealmist keltsa on juba sulanud.Tegin tiiru aias ja järjest uusi kevadsibulate otsakesi on nähtavale tulnud,ainult lumekuppu ei paista kusagilt veel ja lumikellukesed ka veel õit ei näita.
Kivilas leidsin paar taime,kes tundub olevat sellel niiskuse ja talvega "alla andnud"Päris maha kanda ka ei julge,sest delospermal tundus nagu üks imeväike rohekas kohake ja ka S."Taara"on kuidagi kahtlaselt laialivalgunud olekus,ehk  saab mõnda poega päästa.Teised sibulikud tunduvad OK olevat,aga ega kõike võib veel juhtuda.Ega mul ju väga haruldasi mägisibulaid ei ole ka.Eks paari kuu pärast selguvad alles talvekahjud
Eile vastlapäeval Vapramäel



Vapramäe Loodusmajas loodusteemalisi mänge mängimas


4 comments:

  1. Meil on maa veel üsna keltsas, mõtlesin keset teed tekkinud lumikellukesed teise kohta kolida, aga labidas maasse ei läinud.

    ReplyDelete
  2. Maha kanda on veel tõesti vara aga Taara on vist õrnuke, minu oma viis eelmine talv. Lund pole törtsugi ja kevad trügib vägisi põue :)

    ReplyDelete
  3. Taara on niruke jah, varemalt läks ka minul välja. Tänavu on elus, saab uue siit.

    ReplyDelete
  4. Eks see sibulike talvitumine sõltub ka kasvutingimustest. Pisut kuivemates (nõlval) ja toitainevaesemates tingimustes kasvavad taimed talvituvad paremini. Mul pole siiani Taaraga probleeme olnud.

    ReplyDelete