Friday, March 17, 2017

VAPRAD ALPIKANNID

Tundub,et minu alpikannindus on ka selle väga märja ja tujuka talve siiani üle elanud .Kuigi juba detsembris oli C.coumil õienuppe näha.Paistab et on tekkinud ka isekülvi.Leidsin paar imeväikest lehekest.Tundub et minul edenevad C.coumid paremini,kui C.hederifoliumid,sest eelmisel talvel hukkus kaks C.hederifoliumi,aga C.coumid kõik alles.Õnnelik olen,et eelmine kevad ostetud Lõunatürgi alpikann (Cyclamen pseudibericum)on elus ja loodan ka mais õitsemist näha.
Kõik nad talvitusid katmata hortensiapeenras.Arvan,et neile seal meeldib ja hortensiad on ju janused ja imevad liigse vee endasse,nagu istutades plaanisin.Külmaga sel aastal õnneks probleeme ei olnud,kuid oli väga märg.
Ka Cyclamen cilicium,Cyclamen purpurascens ja Cyclamen hederifolium tunduvad elus-lehed on vähemalt ilusad.
Imeline alpikann (C. mirabile)on ka täiesti ilus.Tema ei talvitunud küll õues,nagu teised vaid olid potiga kasvuhoones ja suurema külmaga katteloori all.Kui nüüd kevadel saan uue peenra valmis,siis kolib ka õue uude peenrasse koos kuldkingadega.
Tänane seis alpikanninduses:

C.coum
C.coum-erivarvilised ja ees tundub noor isekülvi taimeke lehe järgi
Lõunatürgi alpikann (Cyclamen pseudibericum)
Euroopa alpikann (Cyclamen purpurascens)
Naapoli alpikann (Cyclamen hederifolium)
Imeline alpikann (C. mirabile)potiga kasvuhoones

3 comments:

  1. Nii tore, edenegu need alpikannid sul jõudalt

    ReplyDelete
  2. Ohhoo. Äkki harjuvad ära meie pideva vihmaga, loodame parimat ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ise arvan,et kasu on hortensiatest,kes suurema vee endasse imevad.Kusagilt olen lugenud,et niiskuslembelised sibulad istutada hortensiate vahele-pidi aitama ja nii ma ka mõned aastad tagasi tegin.

      Delete