Saturday, October 14, 2017

AASTA KULDSEIM AEG

Täna on kolletamispäev.Puud on kullavärvis,maad katab ainult kerge langenud lehtede kiht,enamus lehti veel puus.
See sügis on erakordselt vihmane.Kui natuke meenutada,siis meenub mulle aasta 1978 sügis,mäletan eredalt seda  sügisest šefipõllul kartulivõttu ja ka järgnevat talve.Ei teagi miks mulle see just meenus,ehk on veel selliseid väga vihmaseid sügiseid olnud,aga meenus see.Tekkis väike hirm eelneva talve ees sellele mõeldes.
Täna hommik pilves,kuid õnneks ei saja.Selliseid päevi on sel sügisel vähe.Tiigi vesi on kõrgseisus ja maa märg.Lausa seisvat vett küll ei ole,aga püüdsin küüslaugu maa valmis teha ,sest ei tea mis jälle homne ilm teeb.Kaevasin seda paari ruutmeetrist ala poris ja panin küüslaugu maha.
Enamus aiatöid on tehtud,roosid veel ilma külmenedes vaja mullata,siis on kõik välitööd lõpetatud selleks aastaks.Paaril viimasel päeval on näha tihedamat lindude rännet,kuigi järgmine nädal lubatakse veel soojemat ilma ikka koos vihmaga.Öökülma meil siiani olnud ei ole.
Eile kasutasin Photopointi-"Sigasoodne"kampaaniat ja soetasin endale ammu unistatud fiksobjektiivi avaga F1,8 ja täna hommikul oli juba Omnivaga ukse taga.Väga kiire teenindus.
Mis muud, kui katsetama!
Seda kulda leidus kõikjal,aga punasega on meil kitsas käes-ainult kivilast võis punakat tooni leida.Isegi kõik vahtrad ainult kollased.


3 comments:

  1. Mulle meeldib praegune aeg, aed on värve täis. 1978.aastat mäletan suurepäraselt, pidime lastega juba juuli alguses linna tagasi kolima, sest mähkmeid polnud kuskil kuivatada. Sügisel jäid kombainid ja traktorid põllule kevadeni. Tänavu on põllumehel raske, aga nii hull kui siis, vist veel pole, olgugi, et suur osa saagist on hävinud

    ReplyDelete
  2. Punane on üldiselt looduspildilt enamuses kadunud, ilmselt on lehed juba langenud aga kullane on küll ja väga ilus. Eriti segametsad.Pildid on sul ka superilusad :)

    ReplyDelete
  3. Ilusad pildid.:) Väga vihmane sügis ja talv olid ka 2004.-l.
    Päris huvitav, milline tuleb tänavune tali.

    ReplyDelete