Wednesday, June 6, 2018

JUUNI ALGUS

Käes on pea nädalapäevad juunit ja ikka kastmisvihma pole meie veel saanud.Esmaspäeval keeras ilm jahedaks,või õigemini lausa külmaks kätte ja vihmalootus oli halli pilves taevaga suur,kuid pika ootamise järel saime lõuna paiku 10 minutit kosutavat vihma ja kõik.Räästa all olnud 100L vaat ei saanud ka suure katusepinna juures vett täis.Vihm ei kastnud küll,kuid andis värske õhu ja lootuse ka edaspidiseks vihmaks.Kahjuks on see esmaspäevane 10.min. jäänud siiani ainsaks korraks ja kõrbemaaastik kestab edasi,kuigi temperatuur on kõigest +10-+12 C ja tugev ja külm tuul.
See kevad-suvi on küll imelik,kõik õitses korraga,nii kirsid ploomid,õunapuud ja maasikad.Viljad valmivad esimesena meil murelil,Düssendorfi kollasel juba mõni mari kõlbab suhu pista,kui maasikaid olen saanud ainult kasvuhoonest.
Ka pojengid peale varase on veel nuppus,kuid esimesed roosid näitavad juba õisi.Kuidagi väga sassis sel aastal see aiavärk.
Mina ootan juba päikest ja sooja ilma,sellest jahedusest saab mulle ruttu villand,oleks veel vihma andnud,siis teine asi-kõnni jope seljas ikka "iiskann"näpus,tuulega võidu.
VIHMA MA ENAM EI OOTA ,OOTAN VAID SOOJA JA PÄIKEST,EHK TULEB SIIS KA KASTMISVIHM!

kõrberoosike
pooled ploomid kukuvad kuivusest alla
kasvuhoones kuumaasikas 
täna proovisin esimesi mureleid,ikka õues
kasvuhoones
kasvuhoones
janus ogoroodina 

3 comments:

  1. Kuu aega kestnud põud vajab ikla nädalast vihma, aga looda sa.

    ReplyDelete
  2. oleks ogoroodina umbrohus, oleks taimedel palju parem :P imelik on see kevad või mis iganes aastaaeg see nüüd on küll :)

    ReplyDelete
  3. Imelik kliima meil jah. Nüüd on nii, et kui näiteks ostja küsib mõne taime kohta, et kunas ja kui pikalt õitseb, võib juba vastata, et maikuus ja ühe päeva :) Mul mitmed pojengid juba lõpetavad, uskumatu lausa.

    ReplyDelete