Tuesday, June 26, 2018

KAKTUSTE LAINEL

Ei saa kohe ka siin oma kaktusi kajastamata jätta.Ei tea,kas enam sellist õitsemist tuleb.
Peale 2015 aasta talve hukkus mul enamus kollektsioonist,päästa suutsin vaid üksikud,kes veel siiani kiratsevad.Sellest 2015 aasta talvest jäid alles.Opuntia fragilis"Smithwick" 2012a istutatud ja A.Kährilt ostetud Opuntia fragilis LZ 343, liik,kellele kaua täpset nime otsisime.
Nemad kaks on igal aastal õitsenud,kuid vaid mõne õiega,See talv näis neile aga minu juures meeldivat,sest üllatavad mind rikkalikku õitsemisega.
Minul hukkus sel aastal O.compressa ja Tsiililt saadud mõlemad kaktusepojakesed.Kahjustada sai ka Rahmeldajalt saadud Opuntia fragilis "Freiberg" .,kuid taastus ilusti.lusad on veel paar liiki,mis on ostetud T.Bot.Aiapäevalt-Opuntia fragilis -liik TBA 2015 ja O.basilaris var.nana.2016a.Ka Tõniselt  saadud Opuntia polyacantha-liik 2015a.sai kergelt kahjustada sel talvel,kuid taastus.

Opuntia fragilis"Smithwick oma 64 õienupuga.Esimese õie avas 17 juunil ja õitseb siiani ja avamata õiepungi on veel küllaga.
Jaanipäeva õitsemine


mesilaste lemmik
lülid õiepungi täis,kuid uusi kasve väga vähe
uusi kasve vähe
Opuntia fragilis liik-O.von Dikinson-  Opuntia fragilis LZ 343,  (südlicher von Dickinson e.looduslik vorm  leitud 14.juulil 1991.a. USA Põhja-Dakota osariigist Dickinsoni linnast  lõuna pool 700 m kõrguselt)-info.A.Kähr
Igaaastane õitseja ja minul pole kahjustada saanud.


minul sel aastal 26 õienuppu
3.O.basilaris var.nana.2016a TBA ostetud-eelmine aasta murdus keskmine lüli ja pistsin ka kivilas mulda ja sel aastal esimene õitseja.



4.Opuntia polyacantha-liik

O.fragilis "Freising"
Õitsenud veel ei ole
O.fragilis "Füssen"
eelmise aasta õis,sel aastal ei õitse
Opuntia fragilis "Freiberg"-Rahmeldajalt saadud

O.polyacantha "Wasatch Pink"-seemik-U.Kaja kollektsioonist
Echinocereus triglochidiatus LZ89-kant-kiiskkaktus-eelmine aasta tellitud,katsin talveks mullikilega

O.phaecantha "Orangede" visalt taastuv 2015 a kahjustusest taimeke

Hetkel selline minu kollektsioon.Olen ise paljundusi teinud ja laiali istutanud,sel aastal tellis naabrinaine omale kaktusi ja mina sain ka saba peale ja tellisin kolme sorti Echinocereuse seemneid-katsetan külviga.Kuigi esimene külv on tärganud mõned aastad tagasi Horvaatiast toodud kaktuseviljast.
Veel selline kaktuste paljundusala
.Opuntia polyacantha-liik ja O.fragilis liigid ja Smithwicki pojakesed
Siin visalt kahjustusest taasuv taim,kus ainult juur jäi maha
Esimene külv

4 comments:

  1. Sul on kaktustega täitsa toredasti :) mul alles 3 + peaaegu 1 aga see tuleb ilmselt potis talvitada. Kaktusetited on toredad :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sulle potitasin ühe "Smithwicki".Andis otsida selle õitemere keskelt ilma õieta ,aga sain üks vanalüli koos kahe uuega läks Sinile potti.loodan,et juurdub ilusti

      Delete
  2. Küll on ilusad, minu üks äbarik elas ka talve üle ja rõõmustan sellegi üle

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui soovid siis liiki ja "Smithwicki"võid saada.Potis küll ei ole,aga titepeenrast saan võtta-kumbagi üks on veel

      Delete