Monday, February 11, 2019

VEEBRUARISULA

Esimene väike sulaperiood oli kohe kuu alguses mõne soojakraadiga,mis ka kergelt lund kokku sulatas,siis paar päeva talvisemalt ja jälle uus sula.Eile ja täna sadas ka vihma.Temperatuur on plusspoolel,nii öösel,kui päeval--9.02 ja 10.02 oli meil päeval lausa üle +4C sooja.
Taimed on kõik veel lume all,kuigi tänasega on kivilas paaris kohas kivi ümbrus lahti sulanud.Sulalund on ikka veel paras paks kiht taimedel,ei mingisuguseid taimeninakesi veel -ikka talv,nagu peab.
Paari päeva pärast lubatakse talve jätku.
Sellise hea ilmaga käib meil küttepuude varumine,hea metsas toimetada,lund parasjagu.
Sai ka tiir suures metsas tehtud,seal lund rohkesti ja väga palju leidus põdrakahjustusi lehtpuudel.Loomi ei näinud peale kitsede kedagi,aga jälgi oli ikka palju,nii põdra,kui metssea omi.
Ikka talviselt.


Põdra maiustamise jäljed
Kitsed on tahtnud alpikanne väetada

9 comments:

  1. Sula on mõnus. Lumi on poole võrra vähenenud.

    ReplyDelete
  2. Sulab ja jõudsalt, puudealune ja osa varjukast on must, siin ja seal veel, kivilakivid paljud juba väljas. See, et talv jätkub on normaalne aga, et kõik lohud nüüd vett täis on ja see seal jäätub ei ole sugugi nii tore. Oleks võinud selle suure sula siiski vahele jätta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mullegi ei meeldi see nii pikk sulaperiood,aga midagi teha ei ole ja tuleb leppida.Mulle paistab,et maa on kohati alt sula,ehk vajub vesi veel ära.Elame-näeme.

      Delete
  3. Meil hiiglaslikke sulaveelompe põldudel veel pole, mis tähendab, et sulaveel on, kuhu joosta.

    ReplyDelete
  4. metssead, brrr. Meie salus õnneks põtru pole, ainult kitsed, põdra maiustamine jäljed on ikka põhjalikud.

    Uhke traktor ja ilusad palgid!
    Teie perel on kombeks kõike nii süsteemselt ja iluga teha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Metssea ja põdra jäljed olid kaugemal metsas jahisöögikogas.Õnneks kodumetsas peale kitsede ei ole siiani kedagi näinud

      Delete
  5. Huhhuuu, kas see kitsepabulahunnik ongi hortensiapõõsaste keskel?! Mul ka sel talvel on väiksemaid püganud! Kärnerid-paganad!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah,hortensiate vahel ja kohe maja juures,mitte enam metsa ääres,kus neid leidub ikka hulga.

      Delete
  6. Meil on maa alt sula, põllud sulasid eilsega palju ja vett ei tulnud. Aias ka ei mingit vett. Paraku tänase ööga on tohutu lumi maha sadanud, pean hommikul minema okkalisi saputama.

    ReplyDelete