Saturday, June 29, 2019

KAKTUSED SUVES

Sel aastal talvitusid kaktused päris hästi.Paar aastat tagasi Hardycactusest tellitud Echinocereus triglochidiatus LZ89 taimeke tuli talvest ilusti välja,kuid mis siis kui ma Maltal olin juhtus ei oska öelda,lihtsalt läks pruuniks ja nagu kuivas kokku.Teised ilusad.
Punase ja roosaõielised korraldasid mul õitsemise osas streiki ja ei ainsatki õit.Väike lootus oli U.Kaja seemikul O.polyacantha "Wasatch Pink",et ehk on ikka nimele vastav roosa,aga õie avanedes oli polyacantha liigile omane kollane õis.Seemikud on ju ettearvamatu õiega,see lisab seemikute kasvatamisel põnevust.
Vanad head sordid O.von Dikinson-  Opuntia fragilis LZ 343,  ja Opuntia fragilis"Smithwick" õitsesid rikkalikult ja õitsemine jätkub veel.
Eelmine aasta koos seemnetega tellisin ka Hardycactusest mõne uue lüli.Kuna lülid tulid juurutamata,siis juurutasin nad ja potitasin,ning talvitusid kasvuhoones.Juunis istutasin välja,selleks tegin neile männi alla kaldale uue ala.Tellisin ka Cylindropuntia viridoflora-eks näis kuidas ta õues talvitub,kindlasti panen talle talvekatte niiskuse eest.
Oma seemikutest istutasin paar taime õue ja paar taime jätsin potti ja talveks viin kasvuhoonesse kindluse mõttes.Viimaiti on õues talvitumiseks liiga väikesed.Plaanis talveks katta mullikilega,nagu Bot.Aias
Selle aasta õied.

 Opuntia fragilis LZ 343, esimene õitseja


Opuntia fragilis"Smithwick"


Opuntia aurea (vana nimega-O.basilaris var.nana.)õitses ühe õiega


O.polyacantha "Wasatch Pink"-seemik-õitses ühe õiega,õis polyacantha liigile omane kollane


Uued tulijad .
Cylindropuntia viridoflora-2018a
Oma Echinocereuse seemikud

4 comments:

  1. Tundub, et oled nüüd lõplikult kaktuste küüsi või siis okastesse sattunud :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tundub jah,tegelikult juba teist korda.Esimene kord oli 2012a,kui soetasin ka korraliku kollektsiooni ja 2015a talvega jäin enamusest ilma.Proovin veel korra.

      Delete
  2. Toredad okkalised. Mõnusad pesad ka neile sul.

    ReplyDelete