Thursday, June 6, 2019

KUUMA ILMA MÄNGUD

Eks selliste kuumade ilmadega on aega rohkem aias õitsemist ja elu-olu nautida.Jahedamate ilmadega saab rohitud ja muud tööd käsil.
Kuumaga aga laia äärega kübar pähe,päikese vastu kaitsekreem peale,fotokas tasku ja aeda,nii mõnus,siis jälle vahest viludasse ja tuppa.
Kaktustele see kuumus meeldib ja ka talv oli neile armuline,katmata  vanad sordid Opuntia fragilis"Smithwick" 2012a ja O.von Dikinson-  Opuntia fragilis LZ 343 2012a.on õienuppude all lookas,kaetud  ei näita ainsatki õit,või siis piirduvad ühega.Nad ka nooremad veel.
O.von Dikinson-  Opuntia fragilis LZ 343 oma ligi 70 õienupuga
Opuntia fragilis"Smithwick" 
O.basilaris var.nana
O.polyacantha "Wasatch Pink"-seemik

Alpikannidel on sipelgad õienuppude kallal,augud sisse närinud ja toimetavad usinasti.Eile õhtul panin mõnele pikema keeruga seemnekuprale mütsid pähe ja raputasin kaneeliga üle.Vähemalt täna on siiani sipelgavaba.Kui uuesti tekivad siis tuleb sipelgamürgile mõelda,ausalt ei taha mürke,ehk aitab kaneel.
Paar seemnekupart venitasin pikemaks ja panin mulda,kivikese peale,nii ekh valmivad seemned ja saavad kohe mulda.Eks näis kas töötab see idee.
Siin vasakus nurgas on sipelgaid seemnekupras askeldamas näha
tutimütsid peas ja pikemad surusin mulda ja panin väikese kivi peale
Täna kaneelirulle ei saa,vaid sipelgad saavad kaneeli
Käib seemnete kogumine,esimesed karukella seemned juba lennus ja osad said jagamiseks korjatud,hoian nüüd kuumaga silma peal.

Kasvukas suvikõrvitsale meeldib


Kas õnnestub sel aastal mõni aprikoos saada,igatahes lootust on.

3 comments:

  1. Sul on vist eriliselt soe kohta ka. Tuulte poolt kaitstud. Soojalembed kasvavad kenasti. Jah, ja aprikoos ka veel :)

    ReplyDelete
  2. Sul on täiesti omaette eksootiline maailm seal, väga huvitav!

    ReplyDelete