Thursday, June 9, 2022

9.JUUNI PÄEVAKAJA

 Tundub,et suvi on jõudnud ka meile,kui kauaks seda ei tea.

6juunil suvesooja +24C 

7 juuni-+27C,kas jääb ka rekordiks -ei tea,aga esimese jume sain kahe päevase rohimisega küll!Vähemalt mingi "krunt"järgmiseks nädalaks all.Mitte et ma mingi päevitaja oleks,ei-ma rohkem vabas õhus liikuja ja pealegi lähen kergesti punaseks.Aga seekord ootasin kohe esimest vähest päikesepaitust! Ja ootan ikka edasi,sest liigagi külm ja niiske on olnud see kevad minu jaoks.

Eile lubatud äikest meil ei olnud,kuid sadas päev otsa uduvihma,kastis korralikult aia ära.Täna ilus,keskpäeval +24C

Tänaseks aias on meil väga visalt õitsemine edenenud.Iiristest hakkavad lõpetama madalad sordid ja hetkel täisõites IB sordid.Kõrged loovad õiepungi.



Rodod on hilised ja tänasega enamus igihaljaid veel pooleldi nuppus,ehk järgmise nädala lõpus on vast täisõites.Näitan siis ikkagi ära vähemalt nuppus seisu,õitsemine jääb sel korral kajastamata,samuti tundub sama ka kõrgete iiristega.Kui paari nädala pärast veel mõni õis on alles siis jäädvustan ka need.

Kasvuhoonest olen paar kurki ja mõne tomati võileivale saanud ja esimesed väikesed,just parajad  suvikõrvitsad ka valmis.

Aga neid sipelgaid on palju sel aastal ,ajavad oma radu nii kurkides kui kivilas.Muttidest ei räägigi-2 tk oleme kätte saanud ja nüüd üks kivila ümbruses tuuritab ja teeb järjest uusi hunnikuid,kuid raudu ei lähe.

Tegin täna rabarberi siirupit,esimene hoidistamine ka tehtud!




Täna aias.










Veel täna nuppus

1 comment:

  1. Sa elaks nagu mingis teises kliimas, kõik on kaugemal kui meil :) On sul vast ikka kaunitare! Ma arvasin juba varakevadel, et sipelgaid saab palju olema ja nende lehmakarjad suured, sest nii palju lepatriinusid pole ma aias varem näinud.

    ReplyDelete