Saturday, April 1, 2023

KEVAD-LUMETA JA LUMEGA

 Pool märtsi sai eelnevalt postitatud ja nüüd siis astroloogilise kevade alguspäevad.

Kevad algas plusskraadide ja lumeta,päeval +6.8C ja näitas vähest päikest.




Suures kevadelootuses kandsin kõrvalhoones talvitunud kaktusetited ja-lülid kasvuhoonesse valguse kätte.Ega nad just lauspimedas ei olnud,aga pime nende jaoks, kui üles ärkama hakkavad.




24.märts-täitsa kevad!-hommikul +5.6C päeval lausa +14C ja neid liblikaid päikese käes lendamas -andis kohe kokku lugeda,oli nii kollaseid kui kirjusid ja sisalik oli kivile päikest võtma tulnud.Lilled avasid õisi.




Ka ööd soojad,selised soojad ilmad püsisid kuni 27 märtsini.25.märts tormine,päeval +10.8C







17-20 märts olin Tallinnas,lapselaps sai aasta vanemaks.Loomulikult ei saanud muidu,kui tiir mere äärde.


laste piraadimängimise puu



28.märtsil muutus ilm külmemaks ja miinuskraadid,õnneks vähesed ja päeval vähesed plusskraadid.30.märtsil sadas meil lumi maha,sadu kohati tugev,mis hiljem muutus vesiseks lörtsiks.


 Lörtsi sadas ka eile ja täna.Maa osaliselt veel lörtsisegust valge.




Ilusate ilmadega sai ka aias väike inventuur tehtud-2 alpikanni on hukkund,2 alles.Kaktused veel katte all,kuid kergitasin natuke katet ja piilusin nii palju kui sain-pole kõige hullem,aga täpsemalt saab teada siis kui kate maas.Paar sorti olid hukkunud(pisikesed taimed,oma viga ei viitsinud potitada)See ainult esialgne seis.

telefoniga katte all pildistatud


 Cylindropuntiad on enamus hukkunud,mõnel annab vast jupikese päästa.



Osad uuemad Barnhaveni topeltõielised hukkunud,puhta mädad ja veel mõned lihtõielised ka.

Lumeroosi seemikud on kõik alles ja saan ka õisi näha.

Lörtsiste ilmade kiuste külvan ja pikeerin.Kuhu küll kastid mahutada ja on vaja isavalgustust,tegelen sellega.



Gymnocalycium damsii var.tucavocense seemnekupar oli valmis ja maha kukkunud. Muidu ei saanud,kui pesin ja puhastasin seemned ära ja külvasin maha,mõtlesin küll et ei ühtegi kaktusekülvi enam,aga selline ma olen,ei suutnud vastu panna!


Täna,1 aprillil tiir vesises ja lörtsiseguses aias,ootan päikest ja kevadet.Hetkel ei paista ilmaennustuse järgi küll midagi peale lume ja miinuskraadide,vähemalt järgmiseks nädalaks,mina aga külvan -küll see kevad ikka ka tuleb.

Õhtul temp.miinustes-1.8C ja sain ka oma aprillinalja kätte! Õhtuste AK uudiste lõpus vaatasin ilmateadet ja jäin tummaks,kui lubati ööseks terveks järgmiseks nädalaks -20 C-25C. Esimese hooga ahhetasin ja kui poeg ei oleks kõrvalt öelnud mis kuupäev täna on,siis oleks vist uskuma jäänud.Hea,et aprillinali oli!





1 comment:

  1. Muidugi tuleb aga siiski paluks kiiremini. Vaeseid väikseid on lumes valus vaadata. On küll lume taustal veel erksamad ja värviisemad aga...

    ReplyDelete