Sunday, April 30, 2023

NALJAKUU

 Aprillis on olnud nii lund,rahet,vihma,päikest kui tuult,täiesti tavaline aprill.Sünpotikute andnetel on aprill olnud keskmiselt soojem tänu vahepealsele kahele väga soojale ja kuivale nädalale.

Jüripäev soe ja päikeseline ja kased lõid rohetama,päeval +20C.Neid +20C päevi oli meil lausa mitu ja väga kuiv,vihma saime peale 5 aprilli lumesadu alles 26.aprilli hilisõhtul ja öösel.Paljudes kohtades oli äike ja rahesadu tegi maa valgeks,kuid meil ainult vihm,äikest ei olnud,kuid ilm muutus jahedaks.27 aprillil vihm ja üks väikene rahehoog ,ilm jahe-lausa külm

Aprill lõpeb täna poolpilvise ilm ja tugeva tuulega temp.+12 C päeval .Ööd jahedad 0 ümbruses ja tomatitaimed veel kasvuhoonesse laiali istutamata,on pottidega kasvuhoones katteloori all.

Lumerooside õitsemise aeg ja nägin oma Barnhavenist 5-6 aastat tagasi tellitud lumeroosisegu seemnete külvi õisi näha,paar tükki olid ka sarnased.muidu erinevad.

viimane õie avaja oli selline kirju.



Ka aprill on sinilillede ja koerahammaste aeg,selle suure soojaga oli õitsemine kahjuks lühike ja sinilillesinist metsaalust jätkus üsna vähesteks päevadeks.





10 aprillil käisin Tartus ja tagasitulles sõitsin Lidlist läbi ja jäi 2 põõsaspojengi taime näppu,ilusad olid,kuigi poogitud ja enne poogituid kasvatanud ei ole.Ehk läheb õnneks talvitumine ka neil.siiani kasvuhoones ja õitsevad.Lillakaspunane lõhnab ,roosa mitte.



Ja need karukellad


3 comments:

  1. Sinu lumeroosid ajavad lausa tagajalgadele. Milline kaunis rida. Mis viimasel pildil on ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Viimasel pildil on roosa puispojengi kohe avanev õis

      Delete
  2. Tõesti suurepärane tulemus lumeroosidega! Ilmselgelt oli asi väärt vaeva ette võtmist ja pikka ootust! :)

    ReplyDelete