Saturday, March 19, 2011

UUDISHIMU

Hommikune ilm
Talv hakkab kohe lõppema ja kevad uksele koputamas.Hanged on endiselt kõrged ja viimase nädala päike on küll neid kahandanud, aga roosidel kohati üle meetri lund.Metsas vastu päikest on juba kenasti sulatanud ja maagi kohati paljas.
Hommik meil ilus päikesepaisteline +3,8 .Pildustn roosidelt lund ja uurisin kuidas nad talvitunud on.Ega päris õiget ülevaadet veel ei saa, aga süda on rahulikum.Hiired vähemalt kahju ei ole teinud.Kasvuhoonest leidsin küll ühe laiba kõrvuti minu iirisega,aga taim puutumata.Eelmine aasta sõid viinamarja ära.Nüüd sügisel sai kõvasti mürki pandud ja tundub et aitas.Ainult iirisepeenras,mille otsa lahti kaevasin oli üks korralik auk aetud,arvan et mügri.Eelmise aasta prantslased mul tammelehtedega kaetud ja paistsid küll ilusad,kui ainult juured ära ei ole  söödud .Seda näitab kevad.
Roosid,mis olid koormakilega kaetud on väga ilusti talvitunud.Üksikud,muru sees olevad vaatasin ka järele:need mis olid lehekottidega kaetud on kõik ilusad.Mis aga jäid katmata lume alla ,nende otsad on küll pruunid.Täna pool päeva kaevasin nendelt lund vähemaks.Katsin ikka endiselt tagasi,ega külmad veel möödas ei ole.Lumekihti ainult vähendasin korralikult.Hommikusest päikesepaistest sai lõunaks juba pilves tuisune ilm.Ilmateade lubab soojaks alles kuu aja pärast.Lisan ka siia pildid taimedest,mis lumekoorma all nähtavale tulid.Aga eks pärast lume sulamist saab õige ülevaate,aga uudishimu sai rahuldatud.Ka lumekiht roosidelt vähemaks pillutud.Nüüd edasi kevadeootuses!
Roosidelt lund vähemaks võetud,otsad paistavad
Sellise lumekihi all on veel osad roosid
Lehekoti all olnud
Sellised pungad juba lume all
Hiir otsa leidnud
Iirised paistsid katte all sellised
Taimed pikeeritud
Hommikusest päikesepaistelisest  ilmast oli kella 15. 00 saanud  tuisune talveilm

3 comments:

  1. Oi, teil on juba paljast maad näha, meil laiuvad kõikjal silmapiirini lumi ja sätendav jääkoorik. Ja kuna ees on ootamas väga heitlikud ilmad, ma veel ei uudishimutse:)

    ReplyDelete
  2. Mina ka veel täitsa rahulik, tuleb, mis tuleb.
    Aga kas sellel roosil (enne hiirepotti) ei ole mitte hallitus varrel?

    ReplyDelete
  3. Hallitust on jah näha,selleks ma kaevasingi neid lumest välja.Mul kogu talve sinna teerada lahti pillutud.Lumi seal tohutu ja püüdsin nii roosidele paremat keskkonda luua ja õhutada.

    ReplyDelete