Thursday, March 24, 2011

LEPATRIINU -SELLE KEVADE ÜLLATAJA

Tänane üllataja
Kevad alles paar päeva vana,aga päike ja tuul on oma töö teinud.Viie päevaga on vastu lõunapäikest lund  kõvasti sulatanud.Vaatasin oma roose ja tänane üllataja-lepatriinu. Vaatasin ja ei uskund oma silmi,tegi paar arglikku liigutust päikese poole.
Kuigi päeval sadas ka natuke lund on päike imet teinud.Põhjapool,kuhu päike ei paista kahanevad  hanged väga visalt..Homme on MAARJAPÄEV -- see  on üks tähtsamaid kevadtalviseid pühi olnud juba ammustest aegadest.Paastumaarjapäeva ilm andis vihjeid, kas oodata on külma või sooja kevadet: Vanarahvas ütles, et maarjapäeval on suve silmad, aga talve hambad. Kui maarjapäeva öö külm on, tulevat veel 20 ööd külma. Varane suurvesi märkivat külma kevadet, sadu tähendavat jällegi vihmast suve.Soe maarjapäev toovat ka sooja kevade.
Kui paastumaarjapäeva (25. märts) öösel külmetab, saab külma ilma kuni suure ristipäevani (mai keskel), teadis vanarahvas.
Seda kõike vaatame homme , ennustame ilma ja joome punast veini.

Täna vaatame ilusaid kevadhetki mis pildile jäid.
Tänahommikused päikesekiired
Vastu lõunapäikest sulab lumi üllatavalt kiiresti
Võib leida üksikuid rohelisi rohututte
Lumikelluke lume alt välja sulanud
Krookused
Lumeroos
Täna sadas raheterakesi,kuid mitte palju
Ilm kisub pilviseks

1 comment:

  1. Ja tõesti, teil sulabki!!!!
    Meil täna tuiskas, tormas ja sadas, meetristel puudel hakkavad alles ladvad hangedest välja sulama. Usssskumatu!!! ja vahemaa on meie vahel ju pea olematu.
    Aga ma nägin ka midagi kummalist, trepil sibas sipelgas, kust ta selle lume seest sinna sain, on täielik mõistatus

    ReplyDelete