Sunday, February 5, 2012

KÜLM - VÄGA KÜLM


Hommikul kell 8.00
Nii näitas termomeeter hommikul kell 8.00 Külm!Väga külm! Hommikul kell 7.00 oli termomeetri näit - 34,5.
See on viimaste aastate REKORDKÜLM.
Kell 10.00 termomeetri näit -30.2
Kütmine käib 2x päevas.Siis toas on mõnus ja soe! Ahi on praeguse ilmaga võrratult tähtsal kohal. Ja kui hea on veel seal selga soojendada ja aknast päikesetõusu erakordselt külmas õhus läbi puude jälgida. Ka see on eriline vaatepilt!
Aknast välja vaadates on õhk vinetav,see ei ole korstnasuits.Püüdsin seda vinetavat õhku läbi aknaklaasi pildistad.Üks õnnetu näljas ja külmas kitseke ka söömas.Ka nendel on külm!
Mure viinamarjade,  viljapuude , rooside ja uute Cayeuxist tellitud iiriste pärast.Meil siin ei ole see lumekate paks ja kitsed on sõkkunud teerajad ka veel sisse.Vaesed rododendronid, need õiepungad mis kitsede söögist veel alles jäid, võttis see tänane külm küll kindlasti ära.
Natuke vanarahvatarkust ka lohutuseks:

Vanarahvas arvas, et kui on külm veebruar ja küünlapäeval jääb talve selgroog murdmata, tuleb külm kevad, aga soe suvi.

Kõva pakane on kestnud juba nädal aega ja ega toas õhtuti peale tööd midagi peale lugemise teha ei taha.
Avastasin endale Ira Lemberi,kes on eelkõige tuntud kui lastekitjanik,aga kirjutab ka täiskasvanutele.Tema triloogia Kummuli kuu,Must ratsanik ja Ööviiulid olid head kerged lugemised Laupäeval raamatukogus riiulilt leidsin veel teisigi,praegu hakkasin lugema tema -Kohvik pärnade all.
Veel head ja kerget lugemist minu arvates:Maeve Binchy Tara tee
                                                              K.Kinzenberg Ma olen kole
Külmast vinetav õhk kell 9,00 ja üksik kitseke ses suures külmas.

3 comments:

  1. Jah, külm on küll. Ahi on sõber nr 1 sellistes oludes. Loodetavasti hakkab külm järgmise nädala keskpaiku veidi järgi andma. Paar nädalat tagasi käisin maal oma valdusi üle vaatamas ja veel polnud märke ei kitsede ega jäneste toimetamisest, aga nüüd võib asi sealmaal olla küll. Olen vanu pilte vaadanud ja just veebruari alguses on nad meie aias pahandusi teinud. Isegi püramiidsed elupuud söödi okstest lagedaks nii kõrgele, kui ulatusid. Aga mis teha, kui ei ole jõudu ja võimu oma valdusi kaitsta ja piisavalt kõrge taraga ümbritseda.
    Loodame ikka parimat ja ehk on ikka kevadel aiaomanikel põhjust rõõmustada oma lemmikute üle.

    ReplyDelete
  2. Külm on tõesti, aga lohutame end sellega, et on veel hullemaid talvesid olnud:)

    ReplyDelete