Sunday, May 20, 2012

IIRISTELUMM ALGAS

17.mail siis esimene äike meiekandis.Sadas nii öösel kui päeval ja korralikult.Maa sai igatahes kastetud korralikult.See soe vihm ja päikesepaistelised ilmad on  iirised järjest õitsema pannud.
Täna õitsavad MDB minu aias:



















JOYFUL
JANUS
CHANTED
POGO
TOTTALLY COOL
RINGER
REAL COQUETTE
GINGERBREAD MAN
CHERRY GARDEN
OPEN SKY
MEADOW COURT
CYANEA
CARILLA
GREEN SPOT

7 comments:

  1. Kyll iirised on ikka ilusad! Pikka ja 6ierohket kevadet Su iiristeaiale!

    ReplyDelete
  2. Üks on ilusam kui teine! Ilus kollektsioon! Olen ka ikka neid hinnakirju vaatanud ja lemmikuid valinud, aga tellimiseni pole jõudnud.

    ReplyDelete
  3. Anonymous21 May, 2012

    On ikka ilusad küll! Kahju, et ükski foto ei ol evõimaline andma edasi nende tegelikku värvidemängu:). Jana

    ReplyDelete
  4. Väga armsad need esimesed madalakesed. Nagu kiire eelmäng suurele iirisesümfooniale. Iiristega on selle poolest lihtne, et kõik nende värvitoonid sobivad omavahel. Siidimaali lilled, mis näevad ühtviisi kaunid välja lähemalt ühele õiele näkku vaadates ning ükskõik kui suurel istutusalal.
    Tartu botaanikaaias on viimastel aastatel iiriste ala vähendatud. Eks kõik teisdki taimed nõuavad ruumi.

    Aga Tallinna botaias on või vähemalt oli mõned aastad tagasi päris suur madalate valik, ja ka kõrgemate ajalooline osa, kuid nad ju müügiks ei paljunda seal. Kunagi sattusin iiriste päevale, kus sai ka osta, sest sel aastal oli kollektsiooni korrastamine käsil. Siis mul ei olnud kohta. Nüüd ka ei ole tegelikult.

    On ikka fotodest asja. Kui ise oled mõnda iiriseõit enne näinud, siis saab päris hea ettekujutuse. Tegelikult on kerge liikumine see mis annab suure osa "päris" tunnetusest. Viimasel ajal ongi Youtubes mitmeid videoid, kus lihtsalt näidatakse mingeid taimi lausa paigalkaamerast. Kõiguvad seal tasapisi ja kohe saad paremini aru, millega tegemist.

    ReplyDelete
  5. Kui iirised nii massiliselt õitsevad, on neilt võimatu pilku pöörata. Su MDB-de valik on väga uhke.
    Minu omad on alles alustamas:(

    ReplyDelete
  6. Aitäh, et tutvustad oma iiriseid! Olen ka nendesse kiindunud ja plaanin ühtteist kuskiltki osta. Saan nüüd õieilu järgi valiku teha.

    ReplyDelete
  7. Kaunitarid, ilusad vaadata teiste aedades, oma aias on môni üksik, nad tunduvad sellised erihoolt ja tingimusi vajavad...

    ReplyDelete