Friday, July 13, 2012

ÜKS JA AINUKE !

3 a. tagasi kingituseks saadud Kämpferi iiris e.Iris Ensatast on mul alles üks ja ainuke - ASIAN WARRIOR (T.Aitken 1993 a).Olin juba tema olemasolu jõudnud unustada ja suur oli mu rõõm kui täna hommikul avastasin,et see ei olegi siberlane vaid Asian Warrior.
Meil on nad külmaõrnad ja sellepärast ei ole ma ka neid ise muretsenud.Kingiti 2 Hollandi väikepakki ja istutasin nad maha Siberi iiriste juurde.Üks läks esimese talvega välja ja teine kasvatas puhmikut,kuid õit ei ole siiani näidanud. Nüüd siis avas esimese õie!
Siin ta nüüd on oma täies ilus ja üle elanud eilsed paduvihmad. Õievarsi on 2.


1 comment:

  1. Tead, asi polegi nii väga selles külmapõlguses, ega neil kodumaal ka talvel väga soe pole. Nende kasvatamisel on olulised hoopis teised tegurid, et nad vastu peaksid ja ka õitseksid. Kevadel tahavad nad kuni õitsemiseni olla jalgupidi vees. Alates õide puhkemisest peavad nad aga olema kuival. Selliste tingimuste loomine on võimalik looduslike veekogude kallastel. Alates augustist vajavad nad ülikõrgeid +30 temperatuure ja absoluutset kuiva, siis moodustuvad neil õiepungad järgmiseks aastaks. Eelmine varasügis oli meil just selline. Nad elaksid üle kõik talvekülmad, aga ei kannata talvist niiskust, mis meile on väga iseloomulik ja see nad tapab.

    ReplyDelete