Sunday, October 4, 2015

PÕHJA - ITAALIA 1.OSA

20-29.sept.Põhja-Itaalias.
20 sept. varahommikuse lennuga Milaanosse.Sealt edasi rendiautoga 300 km lõunasse Vahemere äärde.Esimesed 5 ööd ja 6 päeva kaunis suvituskohas nagu Sestri Levante.
Teel Milanost lõuna suunas

Ilmad Itaalia kohta meile sobilikud-+26C-+28C ja merevesi mõnusalt soe +20-22 kraadi.Külastasime Liguuria ja Toscana piirkonna mõningaid kohti ja edasi 3 ööd ja 4 päeva Como linnas.
Külastasime väiksemaid ja maalilisemaid Itaalia  piirkonna kohti ja muidugi ka mõnd selle piirkonna lausa kohtstuslikku vaatamisväärsust.



1.SESTRI  LEVANTE

Sestri Levante
Algselt olnud saar,mis hiljem on ühendatud maismaaga

Sestri Levantesse jõudsime pealelõunat ja seal ootas meid üüritud 3- toaline korter kesklinnas.
Õhtul jõudsime teha väikese ringkäigu linnas koos kohaliku rannaga tutvumise ja ujumisega,mis oli meil igapäevane.
Teine päev pikem tutvus koha vaatamisväärsustega ja paar tundi rannas päikest ja mõnusalt sooja merevett nautides.Päeva mahtus ka matk mägedesse,kus alguse sõitsime liftiga kaljurestoranini ja sealt edasi jalgsi.
Õhtul imeline õhtusöök kaljurestoranis vaatega ühelt poolt tuledes madalamale linnale ja teiselt kõrgetele tuledes mägedele.Restoran asus luksushotelli viimasel korrusel ja sinna jõudmiseks tuli umbes 100 m läbi tunneli jõuda kalju sees asuva liftini ja sealt liftga kaljule ja edasi teise liftiga restorani,kust avanesid võrratud vaated.

Vanalinnas
Kõrgel kaljurestorani
Sini-sinine Liguuria meri (Vahemere osa)
Tee mägedesse
Oliiviistandused-võrgud oliivide valmides laialitõmmatud ja nii korjatakse mäenõlvadel oliive
Oliivikasvatused mägedes
Vaade mäelt -hommikune udu hajumas
Vaade vanalinnale mäelt
2.PISA

Kolmandal päeval külastasime Pisa linna,et ikka oma silmaga veenduda kas Pisa torn on ikka  viltu.
Kiirteed enamus läbi mägede tunnelites.Tunnike sõitu ja kohal olime.Linna poolitas Arno jõgi.Kahel pool jõge ajaloolised majad.
Pisa torn koos Toomkiriku ja baptisteeriumi hoonega oligi selle linna ainus vaatamisväärsus.Linn ise kole ja ei meeldinud.
Pisa torn (55m.kõrge)on Toomkiriku kellatorn ja seest tühi.Ülesse kelladeni viib 265 astmeline keerdtrepp.Torni kalle 5 kraadi,kuid ülesse ronides kiskus ikka parajalt kiiva!Enne torni minekut tuli läbida ka turvakontroll,kus automaatidega mehed pommidetektoriga kõiki kontrollisid.Kaasas ei tohtinud peale fotoka ja mobiiltelefoni midagi olla.
Meeletu rahvamass ka seprembri lõpus ja kõik tegid seda kuulsaks saanud käega Pisa torni toetavat fotot,eirates igasuguseid piirdeid.See ja  muulastest turistide pealetükkivus ning nende poolt turvanõuete eiramine selle foto tegemisel oli minule  "tõrvatilk meepotis"ja ma ei üritanudki sellist fotot saada.Minu fotod traditsioonilised.
Toomkirik koos oma kuulsa viltuse kellatorniga
baptisteeriumi hoone
Pisa torni sisemus on tühi ja seesmiselt ümber on keedtrepp,mida mööda saab kellade juurde.
Pisa torni "kellatüdruk"
Vaade linnale ja mägedele
3.LUCCA
Väga hästi säilinud vanalinn mida ümbritseb lai kaitsemüür.Kaitsemüüril on lai puudega ääristatud promenaad.Müüride vahele jääb võrratult ilus vanalinn kitsaste tänavate,kirikute,lossiaia ja Rooma-aegse amfiteatri kohaga.
Külastasime ka Palazzo Pfanneri lossi koos aiaga,mis on Toscana veetlevaim ja korrapäraseim aed,kus on muisteste Rooma jumalate ja jumalannade baroksed kujud.Aias ei puudunud ka suur hortensiateala ja teisel pool bambuseaed,kus võis kõndida ja saada võimsa elamuse.
Lucca on ka kuulsa helilooja Puccini sünnilinn.
Kaitsemüür koos promenaadiga
Vanalinna armsad kitsad tänavad
Vähemalt kõige pisem sai stiilse garderoobi omanikuks
Anfiteatro Romano -amfiteatri väljak
Palazzo Pfanneri lossiaed
 Rooma jumalate ja jumalannade barokkujudega
Vaade lossile
Hortensiad koos pambuseaiaga
Võimas bambuseaed
Käisime bambuses!
San Martino kirik,mis on pühendatud Lucca Pühale Martinusele,kõrval kellatorn.
Jäegneb.

5 comments:

  1. Tore oli jälle kohtuda armsa Luca linnaga ! Ootan põnevusega järge.

    ReplyDelete
  2. Aiainimestele sobibki reisimiseks kõige paremini varane kevad või hilisem sügis. Ilusad kohad ja mõnus sooja suve pikendus!

    ReplyDelete
  3. Tõeliselt ilus ja silmnähtasvalt soe, mitte,et meil siin külm oleks :) Tundub, et taas kord oli tore reis, bambuseski käidud :D Ootan järge.

    ReplyDelete
  4. Kaunid vaated! Reisijutte on alati tore lugeda, ootan samuti järge :)

    ReplyDelete