Sunday, October 4, 2015

PÕHJA - ITAALIA 2 OSA

Viies päev Itaalias sai soovituslikult väikeste kaljudekülade kasuks otsustatud.Transpordiks sel korral rong.Otse läbi mägede tunnelitest ja peatus igas mägikülas.Päevapiletiga võimalus omale sobivas kohas maha tulla ja tutvuda külaga ja siis edasi järgmisse külla sõita.On võimalik ka üle mägede jala see teekond ette võtta,seda kasutati ka,rongis seljakottidega matkaselle piisavalt.
5.CINQUE TERRE maakond
Kaardilt paistis selline
Piirkond koosneb 5 imeilusast kaljukülast.Meie külastasime neist kahte.
Esimene peatus.
RIOMAGGIORE
Väike külake kõrgel ja järsul kaljunukil.Seal kulges ka nn."armastuse tee" mööda kaljuserva,aga kas õnneks või õnnetuseks oli see tee momendil suletud.Nimelt ma kardan lahtist kõrgust ja mul oleks väga raske otsustamine-kas minna või mitte!
Ilus külake järsul kaljunõlval ja tipus oma kohalik väike kirik väga ilusa sisearhitektuuriga.Kirikus tekkis väga eriline ja püha tunne,kas sellest et nii kõrgel mägedes: ei tea.Sellist teist tunnet ei ole rohkem tekkinud,kuigi olen käinud  paljudes  kirikutes sees.
Üks minu lemmikkohti sel reisil.

Kaljuküljel üleval "armastuse tee" looklemas
Nii sai koju
Kirik peaaegu kaljutipul
MONTEROSSO
Teiseks peatuspaigaks sai lauge rannajoonega mägiküla nimega Monterosso.Väljas täispäike +28C ja vesi+23C.Nii veetsime seal rannas ja külakest uudistades teise poole päevast.Rannapromenaadi alguses võttis meid vastu merejumala 14 meetri kõrgune Neptuni kuju mis tervitab külastajaid aastast 1910.

Kaljusse raiutud Neptuni kuju

SESTRI  LEVANTE
Kuues päev on viimane päev siin piirkonnas armsaks saanud kohas ja nautisime pool päeva rannamõnusid.
Väike kehakinnitus armsaks saanud kohvikus süües samanimelist pitzat ja mõni ka pastat.Pealelõunat edasi üle 200 km põhja suunas Como linna samanimelise järve äärde.
Viimased rannamõnud

Küll on hea pasta!
Ka minu pitza maitses hästi
Järgneb.

3 comments:

  1. Ilus puhkus on Sul kaunites paikades olnud. Aitäh jagamast

    ReplyDelete
  2. Armastuse tee käidud, oli parajalt põnev, aga see meri, see on võrratu.Tore, et ilmad teil ilusad, see on peamine.

    ReplyDelete
  3. Riomaggiore ongi just täpselt see õige :)

    ReplyDelete