Friday, October 23, 2015

SÜGIS

Minul on korralik sügis kätte jõudnud alles täna hommikul - udutab vihma,tuul koos lehtedesajuga.


Siiani oli  veel suve lõpu järg,vähemalt minu arvates.Ilmad püsisid kuni 21 okt.ikka väga ilusad ja soojad.Eile keeras ilma juba kergelt sügiseseks,täna esimene traditsiooniline sügisilma päev.Aeg ka juba sealmaal!
Oktoober on meil väga kuiv olnud,vihma me sel kuul saanud ei ole,ühel päenal küll natuke lumekruupi,mis momentselt sulas.Kuiv on ,isegi väga kuiv.Maalehe andmetel üks 55aasta kuivemaid oktoobreid.
Enamus sügistöid on tehtud.Eile panin ka juba varjutuskanga ja kitsetõkkeaia rododele ümber,et külma ja vihmaga ei oleks vaja toimetada.Ka roosid muldasin ilusate ilmadega ära,nagu ma ikka tavaliselt teen.Veel on siberi iiriste lehed lõikamata ja viinamarjad ootavad tagasilõikamist ja siis muldamist.Lehti polnud veel siiani riisuda,aga tänane ilm on osadelt puudelt lehed langema pannud.Enamus õunapuude lehti veel rohelised ja puus.
Tundub,et sügis püsib veel kaua.Talve kohta on erinevaid ja vasturääkivaid prognoose.Eks kevadel selgub,milline talv on.
Ise sooviksin ikka korralikku talve-palju lund ja ka vähemalt väikest külmaperioodi korralike miinustemperatuuridega(oleks ikka lumevaip taimede kaitseks).Neid kahjureid on vaja vähemaks saada.
See ongi minu väike soov päkapikkudele!


Selle kuiva sügisega on tiigivesi ikka väga palju kahanenud,ei mäletagi millal nii madal seis oli
Kaktused hakkavad end tuttu seadma
Rodode sügisvärv
Tammilehine leegitseb endiselt
Naapoli alpikann veel vapralt õitsemas

5 comments:

  1. Meite alpikann pole veel õisi avanud, aga hästi ääre peal on, et kohe-kohe...No see oleks vast sündmus siis.:)Varem ei ole alpikannidega õnne olnud.

    ReplyDelete
  2. Ühinen Sinu sooviga päkapikkudele :) tahaks ikka talve ka

    ReplyDelete
  3. Mina olen samuti päri Su sooviga päkatsitele, talvel peab talve nägu olema.
    Meil väga suurt lehesadu veel pole. Paplid said paljaks, muu on veel puus.

    ReplyDelete
  4. Mina jätaksin talve vahele. Siinkandis ilmselt jääb ka, kõik ilmamärgid kisuvad sinnapoole. Vihma sadas meil täna lõpuks ometi öö läbi ja ka päeval tuli paar sahmakat, oligi väga vaja.

    ReplyDelete
  5. Ilusad vaated. Ohh, no kes see ilusat talve ei tahaks. Ühinen sooviga

    ReplyDelete