Friday, January 15, 2016

HALLRÄSTAS

Vahelduseks lumistele piltidele ka väike fotoseeria hallrästast,kes on pidev külaline söögikohas.
Eelmistel talvedel näinud ei ole,aga sel sügisel oli neid meil rohkesti ja üks õnnetu on jäänud talvituma.Eks soe ja pikk sügis on ta segadusse viinud ja paikseks jäänud.Muidu kirjanduse järgi pidi  ikka rändlind olema..Nüüd on tihe külaline just kitsede söögikohas metsa ääres ja tundub et ööbib kusagil rodode juures.Sealt näen teda alati tulemas ja minemas.Eks tal ka sellise ilmaga paras katsumus.Kraakleb seal pidevalt oma liigikaaslase pasknääriga võidu toidu pärast.
Olen teda jälginud juba pikemalt ja nüüd ka jälgisin teda natuke läbi kaamerasilma.
Hallrästas (Turdus pilaris) - siin ta on meil talvises  külmas.






5 comments:

  1. Imeilusate värvidega lind. Ma arvasin, et hallrästas on üleni hall. Head pildid.:)

    ReplyDelete
  2. Meil on kaks hallrästast, pole ka varem olnud aga üldiselt siiski olen päris palju lugenud, et need linnud võivad meile talvituma jääda küll, ka musträstad. Mitte massiliselt aga pole ka haruldane.Pildid on imearmsad :)

    ReplyDelete
  3. Ilusad pildid, Sul oli samapalju kannatust kui R.Savisaarel :)
    Olen tahtnud mitmed korrad pildile saada toidu juures jagelevat pasknääri ja kägu, aga nii kui nad liikumist märkavad, kaovad.

    ReplyDelete
  4. Super toredad tabamused! Tänud kauni pildiseeria eest!

    ReplyDelete
  5. Väga vahva pildirida!

    Linnulistis on palju teateid siia jäänud hallrästastest sel talvel. Ka meil oli kukerpuu põõsas üks, kuid arvatavasti on ammu lahkunud, sest marjad olid juba aasta alul lõpukorral.

    ReplyDelete