Thursday, January 14, 2016

TUISUPÄEVAD

Selle nädala alguses olin Tallinnas ja just suure tuisu ajal.
Sadama hakkas 12 jaanuaril ja ikka korralikult.Oli mõnus ja sain ka sellest väikesest päälinna lumeuputusest osa.Ilmataadil oli plaanis pealinna lumekoristusvalmidus proovile panna,hõisati juba varakult,et "korras"!Seal sadas ikka 48 tundi jutti ja ikka korralikult,lisaks eile ja täna varahommikul tuiskas ka.
 Täna koju sõites jäi ka sadama.Sadu koos tuisuga.Hommikul õnnestus ka korralikus liiklusummikus olla ja ei kadesta seda pealinna elu.
Lõunaks koju jõudes oli ilm ilus päikesepaisteline -10C.Meilegi oli õnneks jagunud natuke lund ja kõik säras.
Võrdluseks pildid nii Tallinna lumeolust,kui kodusest lumeolust.
Tallinna tuisupäevad 12-13.01.

13.01 varahommikune lumekiht enne uut sadu ja tuisku pealinnas

Tallinn-13.01 päeval vaade aknast tuisuga

14.01 lõuna Taliharjapäev kodus:Tänaseks peaks nagu pool talve möödas olema,aga meil alles natuke aega tagasi hakkas talv.
Kodused lumeolud talharjapäeval.

Kodused lumeolud



4 comments:

  1. Lõuna-Eestis pole põhjaga võrreldes lund ollagi.

    ReplyDelete
  2. Seda küll,kui ise ei oleks näinud seda sadu ja lume hulka,siis ei usuks vist.

    ReplyDelete
  3. Sa oled imet näinud :D Tegelikult on põhjaosariiklastest isegi kahju, sest ekstreemsused pole kunagi ülearu meeldivad. Isegi kui need on nii ilusad ja lumised.

    ReplyDelete
  4. Rahmeldajaga täitsa ühel meelel, kui see ilu ühekorraga alla tuleb, siis on teda palju, aga kui ta venitaks end pikemale perioodile, oleks see hoopis teine asi.
    Taliharjapäev lubab jah talve poolitamist, aga äkki polegi rohkem kui kuuke veel ees :) Viimane talvepoolitaja on tegelikult küünlapäev, neid on ju reas 3 tk, milline see kõige õigem on, kes seda teab.

    ReplyDelete