Thursday, January 28, 2016

JAANUARILÕPU SULA

  Jaanuar on olnud sel aastal mitmenäoline-kuu algus lumeta külm,siis lund,külma,härmatist ja tuisku.Alates
Õnneks suurem lumevesi kogunenud metsa äärde
26.jaanuarist ka sula.Eile-täna ka vihma.Täna kuulsin tihaste laulugi suures vihmasajus.
Tänase suurema vihmasaju ja päevase +6C soojaga on meil enamus lund kadunud.Lund on veel tiigi ümbruses ja kahjuks just osadel  uuematel iiristel.Vanemad mäe otsas peaaegu lumevabad.
Õnneks on meil vähe lund olnud võrreldes teiste piirkondadega ja suuremat veeuputust ei ole. Metsa äärse kitsede söögikoha juures on kõige madalamas kohas vesi ja veel rodode ümbruses on endiselt sulamata lund.
Täna kontrollisin ka kasvuhoonesse talvituma jäänud potte ja võtsin katte ära.Suurte külmade saabudes proovisin ka neid potte külmunud mullast kätte saada ja külma siseruumi tuua,kuid olid külmunud maasse ja panin siis paksema katte lihtsalt peale.Täna eemaldasin ja uurisin olukorda.Eks kevadel näeb,kuidas nendega on Kõige kahtlasem on Ramonda myconi,


Roosid,mis mõni päev tagasi olid täiesti lume all


Vanemad iirised peaaegu lumevabad,kuid kallakul veel lume all-sinna tuiskas lund rohkem
osad kaktused ka lumevabad,osad veel lume all
Kasvuhoones talvitujad
Kasvuhoones talvitujad
Kasvuhoones talvitujad
Tiigiümbrus lumes
kiilasjää

6 comments:

  1. Meilgi oli päeval +6 ära aga lund pole meil enam niigi palju, tegelikult pole peaaegu ülse :(

    ReplyDelete
  2. Aias jalutusrajad on lumevabad, mujal on lund veel küll, tihased laulavad meil ka. Kasvuhoonesse veel ei pääse. Eks kevadel näeme kes ja kuidas on talvitunud.

    ReplyDelete
  3. Meil on aed veel lumes, lumevaba on idakallak ja osaliselt ka pargipuude alused. Aga see lumi, mis veel püsib, on vett täis ja selle all on samuti vesi. Sooja oli meil täna 4,9C ja hommikupoole sadas vihma ka. Kui kogu lumi ära sulaks, oleks parem, tuul kuivataks neid taimi, kes praegu kaelani vees.

    ReplyDelete
  4. Meil on ka lund veel piisavalt, ja õnneks voolab sulavesi aiast eemale. Temperatuuri täna ei vaadanudki, aga praegu kisub väljas korralikuks tormiks.

    ReplyDelete
  5. kasvuhoones liigvee probleemi pole, ma selle ramonda pärast ei muretseks. Mägisibulad on sul ka ilusa näoga, see on hea.
    Vett paistab ikka üksjagu olevat, aga sul koguneb see lõpuks tiiki?

    ReplyDelete
  6. ahjaa, ma kuulsin ka eile tihast :) see oli nii rõõmus hääl :)

    ReplyDelete