Tuesday, May 21, 2019

10 PÄEVA SÜDASUVE

On maikuulõpu kuumalaine.Kolmel päeval on meil keskpäeval viludas üle +28C temperatuur,ei tea mis veel päikese käes on.,kõik kõrbeb mul siin lauspäikeses ja liivas.Õitsemine kiire.Eile 20 mail oli temp.+28,9C,õnneks kerge tuuleke puhumas.Täna hommik tõotas vihmakest,kuid piirdus paaritunnise pilvisusega ja siis 10 paiku juba temp.+25c ja päike.Oh,kuidas oleks vihma vaja,lubatakse küll,aga eks peale sellist kuumust on tõenäoline mingi suurem äike.
Sõtkas toob oma järelkasvu igal hommikul suplusele,on alles arad teised ja kiirust kui palju.Varju juba nähes sibavad kaldale ema hoolitseva pilgu alla ,paar aeglasemat sain pildile,ei taha neid häirida,lapsukesi on kuus.
On madalate iiriste aeg ja priimulate aeg.Iirised kõik vanad ja juba eelnevaltel aastatel tutvustatud sordid,õisi võiks rohkem olla.Õitsemine selles kuivuses ja kuumuses väga kiire.
Dauuria rodo ja tema sordid on õitsemise lõpetanud,teised alustavad,kuigi õisi tundub vähe olevat,tõenäoliselt eelmise aasta kuivus ja kuumus on oma töö teinud.4 noort taime on hukkunud ,tõenäoliselt eelmise suve suurest kuivusest ja kuumusest minu mändide all.Uusi plaanis osta ei ole vaid kasvatan ise.Ja seda männiõietolmu on meeletult,tiigivesi lausa paks sellest ja tuulega õhk kollakas tolmust.


RINGER
FAIRY RING
   CIMMARON ROSE
Eelmise talve külvi taimed,vaatamata hiirte poolt närimisele talvel kasvuhoones saab neist asja.uus külv pikeeritud.

1 comment:

  1. Mumm-summ emajuurel, nii armas pilt. Palavaks kiskus jah, täna päikest peaaegu ei olnud ja kannatas olla ja isegi teha

    ReplyDelete