Friday, May 3, 2019

MALTA 3 OSA

24 aprillil St. Juliansis oma põhipeatuskohas.Ilm ilus selge,päikesepaisteline,kuid tuuline.Sahhaara sudu kestab ja lained meres suured.Mererannik kaljune,ainult väike 10m liivarannajupike,kuhu on eelnevate päevade torm vetikaid ja prahti uhtunud.Ujumiseks meres eraldi bassein.Merelained ohtlikud,võivad kaasa avamerele tõmmata.Kaldalt leiame ilusaid merekarpe ja ka rannaleuhutud meduuse.Rannas kõikjal hoiatavad sildid ohtlike meduuside piltidega.Ranna ääres pikk ja ilus promenaad.Terve päeva olime kohapeal ja korteris asuva basseini ääres-kes ujus,kes nautis päikesepaistet.


25 aprill.MDINA JA RABAT
Asuvad Malta saare keskel .Mdina oli kaua aega Malta pealinn.
Mdina on imeväike,tänavad kitsad ja kõverad,samuti autoteed.Linn on müüridega ümbritsetud ja väljaspool müüre paikneb Rabat e.äärelinn mis asub Mdina äärel.
Mdinas asuv Fontanella kohvik on tuntud oma imemaitsvate kookide poolest.Mina sõin cherry martsipanikooki ja oli tõeliselt hea.
MDINA
Fontanella kohviku terass
26.aprill VALLETTA
Malta pealinn,asub saare kaguosas.Valletta tänavatel jalutamine on juba nagu muuseumikülastus.Erksavärvilsed rõdud,uksed koos koputitega,trepptänavad.Ülemine Barrakka imeilus aed ja juhtusime sinna just keskpäevaks kui saime osa traditsioonilisest kahurite saluuditseremooniast-kahurite rituaalsest laadimisest kuni korraliku pauguni.
trepptänav
Järgneb.

2 comments:

  1. See on tõesti nagu ajaloo sisse minek. Kas nad teevad seda kahuripauku iga päev ? või siis kui on mingi eriline põhjus ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sain aru,et igal keskpäeval täpselt kell 12.00

      Delete