Wednesday, May 8, 2019

MAI ALGUS

Mai algas lausa suvesooja ja päikesepaistega.3 mai üllatas aga üksikute lumehelvestega,läks külmaks.Öökülmad ja lörtsisadu.4 mai hommik üllatas kergelt valge maaga,mis küll lõunaks kadus.
Aprillilõpu suvesoojus oli taimed kasvama pannud ja mets rohetas,umbrohi kasvas mühinal.
6.maist on ilm tasapisi soojemaks läinud ja täna oli juba päris kevadine,kuigi varahommikul näitas termomeeter meil -1C
Minu äraolekul on aias toimunud suured edasiminekud ja paljudel õisi ei näinudki.Eelmise suve põua tõttu on mul ka paar rododendroni ära kuivanud,ei saanus suvel käe pärast ka kasta ja 2 suuremat taime,mis olid männi võra all on kuivanud.Muudest kahjudest on kivilas alpi kullerkupp läinud ja paar kivirikku.Rohkem ei paista õnneks,aga põdema võivad rodod veel jääda,kui edaspidi vihma ei tule.
Eelmine aasta Aiasõbrast ostetud karukella seemik näitab õit ja üllatuseks on 2 erivärvilist koos.Ega ei julge enam lahti ka harutada,aga ilusa värviga on-võtan seemet.
Olen aias püüdnud järje peale saada,aga paar päeva läheb veel,et aed korda saaks.Muru niitmisega tuleb alustada,võilill võidutseb.
Edasiseks lubatakse ilma soojenemist ja plusskraade ka ööseks-tomatid tuleb kasvuhoonesse istutada.
Mai algus pildis
lilla ja punane koos
ilus õis sel P.papagenol
uued seemikud

2 comments:

  1. Sinu kivila on nii armas, nagu mosaiik ja jummel, see emajuure sinine seal keskel :) Ilus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rahutu reisiselli kivila,igast nurgast uus kivike juurde.Kui ainult oleks üks kivike,tavaliselt rohkem,aga eks ennast hakkab ka häirima see sigri-migri,aga las olla kuhugi pean oma kivikesed mahutuama ja selleks ma ta tegin,et sibulikud koos mälestustega.

      Delete