Wednesday, June 14, 2023

KUUMALAINE KOHAL

 Kui virisesin külma juuni alguse ja öökülmade üle ,siis nüüdseks on kuumalaine kohal ja täna päeval


oli temp.+30C ja lauspäike.

Ka ööd on soojemad ja homsest lubatakse ööseks üle +10C ja päevaks isegi üle +30C.Vihma pole aga veel ilmakaartidelt kuskilt näha.Kõik kõrbeb,kastan ainult hädapärast,peavad ise hakkama saama.Tuleb vihma otsima minna!

Iiriste õitsemisaeg on käes ja õitsemine on kiire.Nagu ma juba millalgi mainisin on kahjusid päris palju ja õitsemine ka tagasihoidlikum kui eelnevatel aastatel

Siin on väike jäädvustus õitsemisest,osadel õied veel muidugi veel avanemata.




Ikka mõned sarviirised on elus ja rõõmustavad mind



Kaktustele meeldib see kuumus ja kivilas on alanud õitsemine.Lugesin just ära,et 20 erineval sordil-liigil näeb sel aastal õit,olen ootusärevuses.Loodan ikka kõigi õis näha,sest viiel on ainult üks õis,teistel juba kümnete kaupa.Loodan,et uued ootavad minu väikese nädalase puhkuse ära ja näitavad oma ilu ka mulle kui tagasi jõuan.

O.basilaris var.nana e.Opuntia aurea


Nagu näha pildilt on õienuppe palju

Opuntia x fragilis ''Rutila Mini'' 
Mõnel on õis nagu taldrik vaevu jõuab kanda.On suures potis koos veel 5 sordiga ja talvel külmas Õueoma õit näitan hiljem kivilas,on veel nuppus.
Echinocereus reichenbachii JRT-301

Pojengid ka alustavad.
"Joker"



ees "Red Charm"

1 comment:

  1. Hea, et antakse ka toredaid hetki vastukaaluks kadudele. Teil on seal ikka ekstra palavus, meil nii kõrgele temperatuur ei roninud ja eile kui varjus tegutsesin hakkas tänu tuulele lausa jahe :)

    ReplyDelete