Friday, August 14, 2015

"HAIGLASLIK"

Põhjatuuril sai nii mõndagi ostetud ja hamsterdatud hetkeajendi seisus-oo,kui ilus.On tõesti ilus,kuid kuhu panna.Osad hamsterdasin küll kindla plaaniga ja kohtki olemas,kuid paar imelist taime lihtsalt pidid minu aias olema.Nendeks on paar suurelehist hortensiat,millest ümber ja mööda polnud kuidagi võimalik minna.
Tii juurest leidsin ka hea idee,suurtesse pottidesse ja talveks koos pottidega mulda.
Kuna kevadel just lõpetasin oma suurelehiste ala katmise ja seda ei puutu,aga aias mul kohti piisavalt kuhu paigutada suurtes pottides 4 hortensiat-kaks suurelehist ja 2 tammelehisest tehtud pistikut.
Tõnise puukoolis jäi silma see eriline nii-nimetatud suurelehine hortensia "Luua roosa" ja Tii aias helesiniste õitega  tundmatu vanem suurelehise hortensia sort,mis just tal potis õitses.Väga armsad helesinised õied! Minul jääb ta sordiks "Tii sinine".Eks Tii tutvustab ehk teda lähemalt.Sealt sain kindluse mõttes pistoksa,kuna Tiil oli juba potitatutena nii roosat,kui sinist - aga kumb-kumb ta ei mäletanud.Nüüd võin kindlusega öelda,et pistoks kasvab.
Suurematesse pottidesse istutamine jääb järgmisse aastasse.Sel aastal veel nende pottidega mulda.

ostes õis ainult kergelt roosatas
Täna täisvärvis-on ikka ilus küll
Kahe õiega ja sel aastal veel väikeses potis
Tii sinine -esimesed uued lehed ilmunud s.t kasvab
Pistokste alas eelmine aasta Tealt saadud tammilehine hortensia "Snow Queen"pistoksake on jõudsalt kasvanud ja ootab  järgmine aasta suuremat potti
Tammelehine hortensia Horvaatiast

5 comments:

  1. Väga ilus haigus, ma ütleks.:)

    ReplyDelete
  2. oi, see tammilehine hortensia, mis sa pistoksast panid on sul ilusamgi kui mul peenras! :) mul kevadine külm tegi talle liiga. Istutasin ta ümber soojemasse kohta, kuid pole jõudnud veel piisavalt kosuda!

    ReplyDelete
  3. Haigus kui unistus, roosa ja vahune, valge ja pitsilne, sinine kui vürts :) oleks inimestel rohkem sarnaseid haigusi, oleks maailm tükk maad parem paik :D

    ReplyDelete
  4. Rahmeldaja viimasele kommentaarile tahaks kohe "meeldib" vajutada :). Bloggeris kahjuks sellist nuppu pole.

    ReplyDelete
  5. Aitäh,rahmeldaja!
    Küll Sa oskad ikka sõnu ilusti ritta seada!Jah,minu "haigus"on just selline ja tekib ka uusi vorme,mis on natuke karvasemad ja mõni ikka päris okkaline!

    ReplyDelete