Sunday, August 9, 2015

PEALE ÄIKEST

Peale kolm päeva kestnud kuumalainet oligi arvata,et äike tuleb.
Meile jõudis vihm koos äikesega kohale päev läbi  küpsetamist +30C kuumuses õhtul kella 21.00 paiku.Alguses keerutas ümberringi ja kogus hoogu,siis poole tunni pärast jõudis haripunkt meie kohale ja pani ka kuhugi lähedalolevasst puusse.Ilmatu tugev pauk käis,siis hakkas tasapisi kaugenema.Podises ja välgutas ikka poole ööni.Mul pole äikesega kõige paremad suhted ja kuskil kella kaheni öösel käis ikka selline tulemöll ja müristamine,et mina magada ei saanud.Kas peale kahte võttis väsimus võimust või jäi äike väiksemaks,aga magasin siis hommikuni.
Ja seda vihma mis igas mõõdus alla sadas oli ikka tohutult.Tänagi veel ilm niiskusest lausa paks.Aga on õhku,mida hingata ja temperatuur +21,8C.
Pahandust nagu sel korral teinud ei ole,kui välja arvata välimise keldriukse kallak oli tohutu veega ära uhutud ja natuke vett keldris.Isegi puud,kuhu välk võis sisse lüüa ei leidnid-ehk kaugemal.


2 comments:

  1. vett anti tõesti tohutult aga meid äike väga lähedalt ei rünnanud ja peale mõnede lääbakil kõrgete lillede midagi ei ole juhtunud :) aga täna on mõnus :D

    ReplyDelete
  2. Vett saime pangest ja kopast ja kosest umbes 6 tundi jutti, äike kestis 21-st kella 2-ni. Midagi paha ei teinud, aga kolistas kõvasti

    ReplyDelete