Saturday, September 28, 2019

KAKTUSED SÜGISEL

Vaatamata oma 2015a.korraliku kaktusekollektsiooni talvisele hävinemisele on mul selle aasta sügiseks uus korralik kollektsioon endalegi üllatuseks.Kartes uuesti seda kaotada mõtlesin selleks talveks katmise peale.BA katab mullikilega,ja U.K FBskülmakindlate kaktuste lk.näitas oma õuekollektsioonil polükarbonaadist kihtplastikuga katmist.Mõtlesin minagi mida tehe uute ja oma seemnest kasvatatud Echinoceruse ja pisikeste sel kevadel külvatud Escobaria titedega.
Otsus sai selline,et ostsin kaks 1.2x2m kihtplastikust plaati ja abikaasa tegi ilusad jalad alla mida saab vastavalt soovile maasse lükata.Kas see ka ennast õigustab talvel on kevadel näha,aga vähemalt on kuivas ja õhk liigub alt läbi.Tegin ka kaks nn."kaktuseküna",väikesed taimed istutasin augustis pottidesse ja talvituma jäävad kasvuhoonesse.Need lollikindlad liigid jäävad nii nagu on.
Täna veel ilusa päikesepaistelise ilma ja +17C temp.panin katted peale,lubati vihmsemaid ilmu,nimelt on mul juba nende ilusate ilmadega osad kaktused juba pikutamas kividel ja ei taha enam neile niiskust juurde,ehk õnnestub kollektsioon üle talve ilusti hoida.


O.humifusa 2018a katuse all
Cylindropuntia viridoflora-2018a.taim katuse all
Laiendus uutele kaktusesortidele
Hetkel veel katted kõrgel,ootavad maasse vajutamist
laste liivakast sai ära lõhutud ja seal lauspäikeses hakkab olema kaks identset "kaktusteküna"Pilt augustist,kui muru veel tärganud ei ole"
Echinocerus viridiflorus koos Karpaatidelt toodud kiviga
Kasvuhoonesse tõstmiseks enne vihma
Kevadel läheb jälle külviks.Opuntia fragilis"Smithwick"seemned

1 comment:

  1. Nii toredad katused, kindlasti on abiks. Mina ei ole veel suutnud oma kakude kohta välja mõelda, seega kõik mis potis jääb kasvukasse.

    ReplyDelete