Thursday, September 26, 2019

SEPTEMBRIKUU AIAUUDISED

Sügis käes,nii astroloogiliselt,kui ka tegelikkuses.
September on andnud nii südasuviseid ilmu(kuu algul,10.sept oli meil päeval +27.4C),tormituultega(10-15 sept.)vihmaseid ja hallaöid.Kõige külmem hommik oli meil 23 sept.mil termomeeter näitas õhus -3.7C.See hommik lõpetas ka tageteste õitsemise ja amplid olid kahjustada saanud,suurelehiste hortensiate lehed külmavõetud.Ega see pole ainus hallaöö olnud,ka täna hommikul oli meil-2.4Cõhus.
Suurem aiaviljakoristus on mul juba enne öökülmi tehtud,täna sai veel porgand ja kapsas võetud.Kasvuhoones veel kõik ilusad ja ootan saagikoristusega.Homme veel viimastest viinamarjadest mahl teha.Eks koristudtöid ,pealsete lõikumist ja leheriisumist jätkub kuni lume tulekuni.
Septembris lõpus sai ka vee-ja kanalisatsioonitrass majja sisse,olid korralikud kaevetööd eesaias,minu 5 roosi oli väja välja kaevata ja eile sai kõik jälle joone peale-roosid tagasi maha istutatud ja maa siledaks,murugi peale külvatud.Loodan,et mu suured täisjõus roosid põdema ei jää.Sisemised ehitustööd veel jätkuvad.
Sel sügisel õnnestus esimene aprikoosisaak saada-oli hea.
Naapoli alpikann vaatamata öökülmadele on hortensia varjus täisõites ja potis tärkab eelmisel aastal külvatud alpikannikülv.
viimased aprikoosid puul
Paar taime tärganud,loodan rohkemat ikka
kasvuhoones saab veel saaki
kasvuhoones sort "Muscat"
õues kerged külmakahjustused
suurelehisetel külmakahjustus
trassiehitus

1 comment:

  1. Kas see väike valge kopp käin aalujalt aalujale :D aprikoosid olid kindlasti imehead ja tegelikult on september olnud täitsa ilus kuu :)

    ReplyDelete