Wednesday, July 29, 2015

JUULILÕPP KODUAIAS

Täna vihmane,vaevalt nädalakese pidas kuiva.Õnneks soe on +20C +23C vahel. Aga vihma oli vaja ,taimed said peale istutust kastetud.
Peale tuuritamist tegelesin hoogsalt istutamise ,potitamise,pistokste tegemise ja loomulikult laiendamisega.Kuhu see kõik muidu oleks mahtunud.Vahetult enne reedest sõitu tulid ka tellitud iirised.Need jäid ootele,sest olin ka neljapäeval mustikametsas "hullu" pannud-3 (8 L )ämbrit 2 tunniga!Need jagasin laiali,endale jäi paar väikest kotikest.Esmaspäeval ju vaja endale ka korjata-siis läks natuke kauem juba 3 ämbrit 3 tunniga,aga ahnus vähem ka ei lubanud.Kuidas ma marjad metsa jätan,kui ämber veel tühi.Esmaspäeval jõudsin kõik puhastada ja ka sisse teha.Seekord tegin toormahla ja lihtsalt marjad sügavkülma.Ühe ämbri keetsin vähese moosisuhkruga moosiks ja see sai mul veel kõige parem-lapsepõlve nostalgia.
Aed õitseb,roosid on õitsemist küll vähendanud,aga üldpilt endiselt õiteküllane.Päevaliiliad ja floksid täisõites.
Hortensiad alustavad.Head üllatused hortensiapoolelt. Puishortensia "Strong Annabelle"on tõesti strong,isegi tänase vihmaga jalgpallisuurused (suurima ümbermõõduks sain 71 cm)õied püsti.Muidugi suuremat sadu ja tormi pole olnud.Teise meeldiva üllatuse leidsin Hydrangea quercifolia "PEE WEE"-lt.Õienupud!Loodan,et ikka jõuavad korralikult avaneda,õienupud on küll veel väikesed.

Kõik õied ilusti veel püsti
Selle suurima õie ümbermõõt oli 71 cm

"PEE WEE"--õienupp-leidsin 2 suuremat ja tundub,et 2 väiksemat on veel
Siia sai laiendus tehtud uutele tulijatele
Selline ta siis sai
Pistoksapotindus
Uued iirised potitasin-maa veel tegemata -jääb kevadeks.4 Zakise sorti veel tulemata
iirised tahaks tagasi lõigata

10 comments:

  1. see Strong pani kõrva kiktama aga mismoodi Sa sellise koguse mustikaid suudad korjata, vot see jääb minu jaoks küll imede valda :)

    ReplyDelete
  2. Kombainiga,ikka kombainiga!

    ReplyDelete
  3. Mulle toodi 5 liitrit mustikaid, kaks liitrit mahtus sügavkülma, ülejäänu tuli kookideks vormistada, et neist lahti saada. Meil teeb Annabelle alles nuppe.

    ReplyDelete
  4. Ilus on Su aed. Mustikate korjamise kiirus sunnib pead vangutama.
    Aga see uute, eriti iiriste kogus on küll muljetavaldav.
    Mis selle ilusa mägisibula nimi on?

    ReplyDelete
  5. S."ELF" Sveta käest ostsin.

    ReplyDelete
  6. Oi kui kaunid hortensiad. Mul on ühe Annabelle-i õied ka väga suured. Floksipeenar on ka imeilus.

    ReplyDelete
  7. Silm puhkab Su hortensiatel. :) Ma ei teadnudki, et on olemas ka Strong Annabelle. Minu Annabelle on kõike muud kui strong . . .

    ReplyDelete
  8. Jah, see `Elf`on tõeline pilgupuudja. Ja istutada on praegu nii hea, kõik mis paned, kastetakse taevaliste poolt kenasti ära.:)

    ReplyDelete
  9. Õige on HYDRANGEA ARBORESCENS 'INCREDIBALL' kutsutakse teda ka (STRONG ANNABELLE)h,nii nagu roosade õitega on Puishortensia 'Invincibelle Spirit' e.'Pink Annabelle' Tema oli kohe minu pildil Strongi kõrval tumerooseda õitega.Mõlemad eelmine kevad ostetud.Heal lapsel ikka mitu nime!

    ReplyDelete
  10. Ja see tuuri tagajärgede likvideerimine või õigupoolest kõik need pistoksad ja ribulad potti ja maha - see võttis aega.Sina usin jõudsid veel mustikatega tegeleda!

    Ilus on sul seal küll. Hortensiate aeg ... Sul ongi igaks ajaks üks ala õitsemas ja kivilanurk kogu aeg :)

    ReplyDelete