Monday, July 27, 2015

REIS PÕHJAOSARIIKI -TEINE PÄEV 1 OSA

Hommik algas pannkookide ja värske meega mandoliinihelide saatel.
Futu aed-väike linnaaed,kus peidus palju huvitavat.Seal nägin esimest korda oma silmaga Tšehhi alpiaeda lähedalt kõigi oma väikeste nupsikutega.Futu tutvustas igat imelist nupsu pühenatult.Lausa uskumatu kui palju taksoneid mahub ühte väikeaeda,kui ma ei eksi siis kuskil 300 ringis.

Ei puudunud ka väike turbaaed

Edasi kulges tee Kivi-Lillemäe tallu Ahto Ruudu aeda.Sinna kogunes meid juba rohkem ja jällenägemisrõõm tegi niigi päikeselise päeva veel päikselisemaks.
Väike tutvustus oma aia alguse ja kujunemise kohta,kõigi rõõmude ja muredaga,mis ikka kaasas käivad ja siis aiaringkäik.
Uus hostaala
Ei saanud lihtsalt vähem Ahto aiast pilte üles panna,siis homme järgneb teise päeva pärastlõunased külastused.Tuleb põnevust tekitada.
Järgneb.

2 comments:

  1. Ahto aia piltide osas üllatusin natuke teise pildi juures. Jumalik vaade, aga silm seda reaalis polnud fikseerinud. Nojah, see ongi see, et kui fotokat kaasas pole, siis paadunud aednik armastab üksiktaimi vaadata ja uurida kuidas lehed-okkad, kuidas roomab, laiub või kaardub jne. Ja sedasi jäävadki mõned miljonivaated kahe silma vahele.:)
    Aga futulandi alpikaljul on taimi umbes saja ringis, täpselt lugenud ei ole.

    ReplyDelete
  2. ilmatuma tore on vaadata tuttavaid aedu ja ometi on aasttaeg arenenud ja pilt täiesti uus, järgmisel aastal sätin ringreisi ka küpsesse suvesse :)

    ReplyDelete