Friday, July 31, 2015

SAAGJAS HORTENSIA - BLUE BIRD

                     SAAGJAS HORTENSIA: Hydrangea serrata  BLUE BIRD.

Õitsema hakkas juba juuli alguses roosade õitega,ometi peaks olema helesiniste õitega.Istutades istutusauku pandud paar ämbrit segatuna mullaga ka rodo-ja okaspuu mulda.Muidu vana kasvuhoone kohal,rammusas mullas.PH peaks olema happeline.Istutades ja kevadel saanud spetsiaalset hortensiatele mõeldud väetist.Kõik nagu klapiks,aga õied roosad.Täna ostsin lausa spetsiaalset väetist ja panin vihmahoogude vahel juba ära.Kui nüüd ka järgmiseks aastaks jääb roosaks siis kahtlustan,et sain hoopis H.serrata "Preziosa".Tema on roosade õitega.
Ostetud Läti Baltezersist,ja mõlemad sordid olid saadavad,kuigi minu taime potil oli ikka Blue Bird.
Mida arvata-ilus on ja täisõites ka.




3 comments:

  1. Hortensia "Bluebird" on ju taldrikukujuliste õitega. "Precioza" on ka kena, kuid ehk pole vaja talle tekitada seda õrnvioletjat varjundit, mida võib hoolega hapustades saavutada. Kahju küll, et unistatud sinilind jäi seekord saamata. Suurtootmises on eksimusi viimasel ajal nii palju, et ilma õiteta taime ostmine on juba nagu õnneloos.

    ReplyDelete
  2. Jah, õiekuju on sel sinilinnul teistsugune ja saagja leht ka sakilisema servaga. Aga ka see roosa on ilus, sobib Su aeda

    ReplyDelete
  3. Eks siis tuleb mul seda sinilindu taga ajama hakata.

    ReplyDelete